Család-barát

Csülök Bruncheese módra

Hozzávalók 4 személyre:
• 1db hátsó füstölt csülök
• 1,5 kg újburgonya vagy kifliburgonya
• 4 fej hagyma
• só
• 6 gerezd fokhagyma
• őrölt bors
• 4 babérlevél
• 1 szál friss bazsalikom
• 1 csokor friss petrezselyem
• 1 szál friss tárkony
• 1 csokor friss snidling
• 1 csokor friss kapor
• 1 szál friss rozmaring
• 1 szál friss kakukkfű
• 20 dkg vaj(nem margarin)
• 0,5 dl olaj

Elkészítés:
A burgonyát megmossuk és héjastól oda tesszük főni. A csülköt a babérlevéllel együtt kuktában megfőzzük. A hagymát vastagabb karikákra vágjuk és olajban szép barnára sütjük.
A megfőtt csülköt nagy kockákra vágjuk, besózzuk, bedörzsöljük a borssal és 4 gerezd zúzott fokhagymával az összezúzott fokhagymával. A megfőtt burgonyákat karikára vágjuk és hozzáadjuk a kockára vágott csülökhöz a megsült hagymakarikákkal együtt, majd az egészet megszórjuk a felaprított friss fűszernövényekkel. A vajat 2 gerezd zúzott fokhagymával megolvasztjuk, majd ezt is rá öntjük.
Az így kapott, fűszerezett burgonyás, hagymás csülköt jól összedolgozzuk, sózzuk, borsozzuk és előmelegített 180 fokos sütőben szép pirosra sütjük. Nem szabad magas hőmérsékleten sokáig sütni, mert akkor a csülök száraz lesz.

További olvasnivalók