Család-barát

Család-barát – receptek

Szabolcsi Bruncheese káposztás paszulyleves

Hozzávalók 4 személyre:
• 20 dkg előző este beáztatott tarkabab
• 30 dkg füstölt oldalszél vagy oldalas felvágva
• 30 dkg savanyú káposzta
• 2 evőkanál liszt
• 2 evőkanál étolaj
• 2 kávéskanál füstölt pirospaprika
• babérlevél
• só
• bors
• 1 evőkanál 10%-os ecet
• 1 erőleveskocka
• 1 fej fokhagyma
• 2 gerezd fokhagyma
• 1 kisebb fej vöröshagyma
• 4 dl tejszín

Elkészítés:
Először a sonkát teszem fel főni babérlevéllel, egy fej hagymával és egy fej fokhagymával egy közepes méretű fazékba. Amikor a füstölt oldalszél megfőtt, kiveszem és annak a levében főzöm meg majd a babot. A savanyú káposztát (ha nagyon savanyú lenne, akkor egyszer át kell mosni) babérlevéllel és a fokhagymával szintén felteszem főni.
Amikor az alapanyagok puhára főttek, a babhoz visszarakom a füstölt húst a megfőtt savanyú káposztát levével együtt beleöntöm valamint beleteszem az erőleves kockát és forráspontig melegítem. Addig világos rántást készítek a lisztből és az olajból, amit a füstölt pirospaprikával és fokhagymával ízesítek, a leveshez adom. Végezetül belekeverem a tejszínt és tovább ízesítem az ecettel.

További olvasnivalók