Család-barát

Család-barát – receptek

Fetás pulyka fasírt mentás joghurtos öntettel

Hozzávalók:
50 dkg darált pulykahús
10 dkg feta sajt
1 db tojás
2 ek zsemlemorzsa

bors
1 tk morzsolt oregánó
15 dkg natúr joghurt
1 tk szárított menta
1 csokor friss menta
olaj a sütéshez

Tzatziki saláta:
1 db kígyóuborka

2 ek olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
50 dkg görög joghurt
1 db citrom (leve)
1 csokor kapor

Elkészítés:
Egy tálban összedolgozzuk a darált húst az elmorzsolt fetával, a felvert tojással, a zsemlemorzsával, sóval, borssal és az oregánóval. A húsmasszát 20 percre a hűtőbe tesszük, közben az öntethez simára keverjük a joghurtot a szárított és a finomra vágott friss mentával. Ezután kissé megsózzuk.
A húsmasszából nedves kézzel pingponglabdányi golyókat formázzunk. Egy serpenyőben felhevítjük egy kevés olajat, majd aranybarnára sütjük benne a fasírtgolyókat. Szűrőkanállal papírtörlőre szedjük őket, és lecsöpögtetjük róluk a felesleges zsiradékot.
A mentás joghurtöntettel tálaljuk.
Saláta:
A megmosott és félbevágott uborkát lereszeljük, és egy tál feletti szűrőbe tesszük. Besózzuk, és néhány órát a hűtőben pihentetjük. Két tenyerünk között kinyomkodjuk, majd leszűrjük róla a levet. Ezután a lecsöpögött uborkát papírtörlőre szedjük.
Egy nagy tálban összekeverjük az olívaolajat a zúzott fokhagymával, majd hozzáadjuk az uborkát és a görög joghurtot. Ízlés szerint citromlével és felaprított kaporral ízesítjük. Lehűtve kínáljuk.

További olvasnivalók