Család-barát

Család-barát – receptek

Hájas pogácsa

Hozzávalók:
Fél kg háj
1 kg liszt

1 ek. cukor
5 tojás
5 dkg élesztő
3 dl tej

Elkészítés:
A hájat a liszttel elmorzsoljuk, hozzáadjuk a sót. A lisztbe mélyedést csinálunk, ebbe tesszük a cukrot, ráöntjük a langyos tejet, belemorzsoljuk az élesztőt. A 3 egész tojást a lisztre ütjük. Amikor „felfut” az élesztő, akkor dagasztjuk össze a tésztát. Figyeljünk arra, hogy közepesen kemény, laza tésztát készítsünk! Letakarva fogjuk keleszteni!
A megkelt tésztát gyúrótáblán összegyúrjuk, majd kb. 1,5-2 cm vastagra nyújtjuk, majd bevagdaljuk a tésztát csíkosra, vagy vonalasra, ezt követően kiszaggatjuk. A táblán külön-külön még megformázzuk a pogácsákat, tojással lekenjük és készre sütjük.

További olvasnivalók