Család-barát

Szabolcsi töltött káposzta

Hozzávalók:
1 db nagy fej káposzta
60 dkg darált hasalja
3 fej vöröshagyma
1 fej fokhagyma
5 dkg piros paprika
2 dkg őrölt bors
10 dkg delikát+só
pici olaj
1 csípős paprika
30-40 dkg rizs
1 üveg házi paradicsom
füstölt szalonna

Elkészítés:
A káposztát megfonnyasztom, majd óvatosan leszedem a leveleit. A káposzta megmaradt részeit apró darabokra vágom, a lábas aljára teszem. Erre kerül rá a füstölt szalonnából készült kakastaréj. Megfonnyasztom a hagymát, fokhagymát, beleteszem a pirospaprikát, a sót, a borsot, az ételízesítőket és hozzáadom a darált húshoz. Kikavarom a tölteléket majd hozzá teszem a rizst is. A káposztaleveleket megtöltöm, majd pici zsiradékkal és a paradicsommal leöntve megfőzöm a káposztát.

További olvasnivalók