Család-barát

Csicseri omlett

Hozzávalók:
Az omletthez:
25 dkg csicseriborsó liszt
szénsavas víz
feketesó

1 tk kurkuma
1 ek sörélesztő pehely
1 kk őrölt kömény
1 kk őrölt koriander
1 kk garam massala
újhagyma
zöldpaprika
kaliforniai paprika
hidegen sajtolt napraforgó olaj (a finomítottat ne használjuk)

Az omlettbe:
néhány szál spárga
hidegen sajtolt olívaolaj

Az omlettre:
10 dkg pörkölt földimogyoró
½ evőkanál sörélesztőpehely
1 tk folyékony füst

Tálaláshoz:
néhány darab koktélparadicsom
néhány tárkonylevél

Sárgarépa saláta:
zsenge sárgarépa
növényi tejszín
friss tárkony
fehérbors

Elkészítés:
A csicseriborsó lisztet, a sörélesztő pehellyel, normál só helyett feketesóval ízesítve és a fűszerekkel egy tálban, habverővel palacsinta tészta sűrűségűre és csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a nagyon apróra vágott zöldségeket. Egy kisebb serpenyőben néhány csepp olajat melegítünk, majd amikor átmelegedett merőkanállal, annyi tésztát teszünk bele amennyi kényelmesen elterül, maximum 1 cm vastag legyen. Készre süthetjük lefedve vagy fedő nélkül a másik oldalát is átsütjük.
A spárgákat kevés vízzel, sózva fedő alatt megpároljuk. Lecsepegtetés után az omlettre helyezzük.
A beáztatott földimogyorót, a sörélesztő pehellyel, folyékony füsttel turmixba helyezzük vízzel hígítjuk, sóval ízesítjük, majd az omlettre csurgatjuk.
Sárgarépa saláta: A sárgarépát lereszeljük, egy kisebb szál tárkonyt apróra vágunk, sóval, fehérborssal ízesítjük, növényi tejszínnel összekeverjük.

További olvasnivalók