Vanília Fagylalt
640 g tej
60g Tejszín
120g Tojássárgája
180g Cukor
2 db Vaníliarúd
2 g Citromhéj
Elkészítés:
A tejet, tejszínt és a tojás sárgáját 45 fokosra felmelegítem. A száraz anyagokat a cukrot és a vaníliarudat beleteszem. Együtt felfőzöm 65 fokra. Levesszük a tűzről citromhéjat rakunk bele. Majd lehűtjük.
Csokoládé Fagylalt
640g Tej
60g Tejszín
70g Tojássárgája
180g Cukor
50g Étcsokoládé
Elkészítés:
A tejet, tejszínt és a tojás sárgáját 45 fokosra felmelegítem. A felfőzés után azonnal beleteszem az étcsokoládét, hogy feloldódjon, majd visszahűtjük.
Eper Fagylalt
500 g Eper
249 g Cukor
241g Víz
10g Citromlé
Elkészítés:
A cukrot és a vizet 40-45 fokra főzzük. Visszahűtésnél tegyük bele az epret, majd a legvégén citrom levét.