Család-barát

Család-barát – receptek

Zöldséges palacsintahegy

Hozzávalók: (12 palacsintához)
1 közepes cukkini
2 kis sárgarépa
1 kis fej vöröshagyma
85 g liszt
2 mokkáskanál élesztő
2 tojás
1 mokkáskanál pirospaprika
5 szál petrezselyem
200 g tejföl
fél citrom leve
1 kis gerezd fokhagyma
3 evőkanál olívaolaj

napraforgóolaj a sütéshez

Elkészítés:
1. Mosd meg és reszeld le a cukkinit! Tedd szűrőtálba és sózd meg egy nagy csipet sóval! Hagyd 10 percig lecsöpögni!
2. Egy tálban keverd össze a tejfölt a fél citrom levével, a megtisztított, fokhagymanyomóval átpasszírozott fokhagymagerezdet, az apróra vágott petrezselyemlevelet (a szárát tartsd meg),olívaolajjal és sóval! Tedd félre az így elkészült öntetet!
3. Hámozd meg és reszeld le a répákat, vágd fel apróra a hagymát és a petrezselyemszárat, majd tedd őket egy nagyobb salátástálba! Add hozzá a kézzel kissé kinyomkodott cukkinit, a pirospaprikát, a tojásokat, a lisztet, egy mokkáskanál sót és élesztőt, majd kíméletesen keverd össze!
4. A palacsintasütőt kevés olajjal kend meg és forrósítsd fel! Majd egy kis merőkanálnyi (vagy 4 evőkanálnyi) tésztát merj bele és terítsd szét a serpenyőben! Hagyd sülni 2 percig, majd fordítsd meg és a másik oldalát is süsd 2 percig! A kisült palacsintákat egy nagy tányéron tedd nagyjából egymásra, amíg el nem fogy az összes tészta!
5. A tetejét uborka vagy színes paprikaszeletekkel díszítheted. A palacsintahegyet a tejfölös mártogatós öntettel tálald!

További olvasnivalók