Család-barát

Fahéjas sült szilvaleves pirított mandulával

Hozzávalók 4 személyre:
• 20 dkg mag nélküli aszalt szilva
• 20 dkg kék szilva
• 4 dl rizstej
• 4 dkg szeletelt mandula
• 4 cl akácméz
• só
• barnacukor
• 2 evőkanál kukoricakeményítő
• őrölt fahéj
• friss citromfű

Elkészítés:
A barnacukrot lekaramellizáljuk, majd belehelyezzük a kimagozott, cikkekre feldarabolt kék szilvát és a felkarikázott aszalt szilvát és hirtelen megsütjük a szilvaragut.
Hideg vízzel felengedjük, ízesítjük. Rizstejből és a keményítőből habarást készítünk majd hőkiegyenlítéssel a leveshez adjuk.
Tálaláskor pirított, szeletelt mandulával és citromfűvel tálaljuk.

További olvasnivalók