Hozzávalók: 2-3 személyre
kevés olaj
1 kisebb darab póréhagyma
2 gerezd fokhagyma
400-500g brokkoli
2 dl tejszín
2-3 marék szeletelt mandula
5 dkg füstölt, reszelt sajt
1 db teljes őrlésű kifli, vagy zsemle
2-3 marék pattogatott kukorica
só, bors, szerecsendió, bazsalikom, petrezselyem
Elkészítés:
Kevés olajon átfuttatjuk a felkarikázott póréhagymát, hozzáadjuk a préselt fokhagymát (kihagyható), üvegesre pirítjuk. Azután hozzáadjuk a rózsákra szedett brokkolit, fűszerezzük és felöntjük úgy vízzel, hogy ellepje. Fedőt teszünk rá és puhára főzzük. Amikor megfőtt botmixerrel pürésítjük, hozzáadjuk a tejszínt és az egészet összeforraljuk. Tálaláskor pirított, szeletelt mandulával vagy füstölt, reszelt sajttal vagy pattogatott kukoricával, vagy kis kockákra vágott szárazon megpirított zsemlekockával szórjuk meg a levest.