Cseppben az élet

Cseppben az élet

Lebilincselő sorozat készült a Béres Csepp feltalálójáról.

Dr. Béres József (1920-2006) élettörténetét bemutató sorozatot tűz műsorára március 23-tól szombat esténként 20.30-tól a Duna Televízió Cseppben az élet címmel.

A fordulatos sorozat négy részben mutatja be Dr. Béres József kutató izgalmas, drámai sorsát, küzdelmeit, igazságszerető személyiségét. A főszerepben Gáspár Tibort láthatják majd a nézők. „A sztori attól aktuális, hogy mióta világ a világ, annak, aki kreatív elme, vagy más utakat jár, mindig meg kell küzdenie a hatalommal, a hivatallal, a családdal adott esetben. Mindig harcolni kell az igazunkért, és így tette ezt Béres József is” – mondta a Jászai Mari-díjas színész a történetről.

A négy epizód Béres életének a hatvanas évek derekától a hetvenes évek közepéig tartó drámai eseményeire összpontosítva jeleníti meg a kutató pályájának legfontosabb részét, személyes életét, elkötelezettségét, hazaszeretetét. Napjainkban különösen fontos és aktuális, hogy felelevenítsük Béres József elkötelezettségét, és azt a morális értékrendet, melyet ránk hagyott. A nézők számára pedig garantált a mindvégig pergő, érdekfeszítő és izgalmas filmélmény.

„Dr. Béres József Széchenyi-díjas kutató, a világhírű Béres csepp megalkotójának élete a legapróbb részletekig ismert és jól dokumentált. A négy részes televíziós sorozatunk küzdelmes életútjának arra a személyes és a hatalommal vívott, konfliktusoktól terhes, drámai időszakára koncentrál, mikor kortársai irigységből, szakmai dilettantizmusból és hatalmi pozícióból egyaránt gáncsolták, munkájában és kutatásaiban akadályozták. Béres József a támadások ellenére rendíthetetlenül segítette a betegeket, rászorulókat, megalkuvást nem tűrve elszántan harcolt az igazáért, mely végül a legkeményebb vádak ellenére is győzött.” – nyilatkozta Gyöngyössy Bence rendező a filmről.

A sorozat főbb szerepeiben Gáspár Tibor mellett olyan színészeket láthatunk, mint: Huszárik Kata, Für Anikó, Lukács Sándor, Seress Zoltán, Trokán Péter, Hatházi András, Székely B. Miklós, Bede-Fazekas Szabolcs és Trill Zsolt.

Array
(
    [replacement] => 
		
		

    [shortcode] => 
		
		

    [title] => 
    [image] => //cdn.cms.mtv.hu/wp-content/uploads/sites/4/2019/03/cseppben-az-élet-forgatás.jpg
    [alignment] => aligncenter
)

Videó ajánló

Olvasson tovább