Család-barát

Pünkösdi báránycomb steak

Hozzávalók 4 főre:
• 4 szelet csontos báránycomb
• 25 dkg aszalt szilva
• 5 dkg mandula
• 2 dl tokaji bor
• só
• kevés bors
• 30 dkg kukoricadara
• 20 dkg juhtúró
• 5 dkg vaj

Elkészítés:
A húst sózzuk, borsozzuk, majd forró teflon serpenyőben mindkét oldalát átpirítjuk.
Ezután kisebb hőmérsékletre véve további 5 percig sütjük fedővel lefedve.

Az aszalt szilvát és a mandulát vajon átpirítjuk, tokaji borral felengedjük, hozzáadjuk a húsok sütőlevét.

Sós forró vízben kukoricakását (puliszkát / polentát) főzünk. Amikor elkészült ketté osztjuk, felét formába tesszük, tetejére helyezzük az áttört, kevés tejföllel elkevert juhtúrót, majd ráhelyezzük a másik felét. Letakarjuk és állni hagyjuk.

Tálalás: A puliszkát kifordítjuk az edényből, 1 – 2 szeletet levágunk belőle, tányérra helyezzük. A húst mellé tesszük, majd az aszalt szilvás, boros ragut mellé halmozzuk.
Díszítést nem igényel.

További olvasnivalók