Evita

Szeptember 4-én, 22:50-től a Dunán!

Törékeny, szőke asszony áll egy hatalmas ország elnöki palotájának az erkélyén. Előtte százezres rajongó, zokogó tömeg, s ő könnyekkel a szemében búcsúzik: „Ne sírj értem, Argentína”. Ő Evita Peron, a nő, aki hihetetlen mélységekből jött és hihetetlen magasra jutott. A nő, akit istenként imádtak, mert nem akart más lenni, mint egyszerű ember: bár a pompa lett az osztályrésze, nem felejtette el, mit jelent a nyomor. Webber világhírű musicaljének filmváltozata, melynek nagyrészét Magyarországon forgatták. A film producere az idén elhunyt, világhírű magyar producer, Andy Wajna volt.

Evita, vagyis Eva Duarte 1919-ben, száz éve született és mindössze 33 évet élt. Argentína történelmének e rövid idő alatt is részévé vált. Politikai pályafutása Juan Perón oldalán kezdődött, akit minden erejével támogatott. Kalandos életének elemeiből készült Andrew Lloyd Webber musicalje, melyet 1978-ban mutattak be Londonban a West Enden, de egy évvel később már a Broadway-en is játsszák. A musicalből készült filmet Alan Parker rendezte. A címszerepet Madonna játszotta-énekelte, Juan Perónt Jonathan Pryce játsza, Che szerepében Antonio Banderast láthatják a nézők.

Amerikai zenés film, 1996

A műsorszám megtekintése 12 éven aluliak számára nagykorú felügyelete mellett ajánlott!
Feliratozva a teletext 333. oldalán.

Forgatókönyvíró: Alan Parker, Oliver Stone, Tim Rice
Zene: Andrew Lloyd Webber
Operatőr: Darius Khondji
Rendezte: Alan Parker

Szereplők:
Madonna (Evita)
Antonio Banderas (Che)
Jonathan Pryce (Juan Peron)

A film díjai:
Oscar-díj a legjobb eredeti filmzene 1997, Madonna – Golden Globe díja, legjobb színésznő vígjáték-musical , Andrew Lloyd Webber és Tim Rice a legjobb dal – You must love me

Array
(
    [replacement] => 
		
		

    [shortcode] => 
		
		

    [title] => 
    [image] => //cdn.cms.mtv.hu/wp-content/uploads/sites/4/2019/09/evita-1996_06-1024x684.jpg
    [alignment] => aligncenter
)

Olvasson tovább