Jó reggelt, Magyarország!: Méhcsalád-összeomlás

A március 12-i adás tartalmából.
 

Bross Péter az Országos Magyar Méhészeti Egyesület elnöke – A tavalyi tömeges méhcsalád-összeomlás, kaptárelhagyás idén ismétlődni látszik. Ez jelenleg hússzázalékos, áprilisra várhatóan eléri az ötven százalékot.

Pákozd Gergely, a Magyar Tojóhibrid -Tenyésztők és Tojástermelők Szövetségének alelnöke – Elárasztja Európát az ukrán tojás + Tojásárak húsvét előtt + Nem épül meg az óriási tojótyúkfarm Vas megyében, megmenekült a tojáságazat?

Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő – Újabb vita kezdődött a menekültügyi szabályozásról a német kormánypártok között, ezúttal a menedékkérőknek járó juttatások ügyében.

Horváth Ildikó, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyért felelős államtitkára – Praxisközösségek – Február 28-án lezárult egy 5,8 milliárd forintos pályázat.

Boros Imre közgazdász – Noha korábban az Európai Központi Bank a monetáris lazító program kivezetéséről döntött, most mégis visszakozott. Milyen hatással lehet mindez a centrumországokra, a perifériára, és a magyar gazdaságra? + Visszaestek a német ipari megrendelések (2,6 százalékkal, ez tavaly júliustól a legmagasabb érték), noha az elemzők 0,5 százalékkal kalkuláltak. Megérezzük-e ennek hatását?

Tóth Erik, a Nézőpont Intézet elemzője – Az ellenzék nem hagy fel a választási csalás teóriájával, az esetleges kedvezőtlen eredmények magyarázatához előre megágyaznak.

Szűcs Zsuzsanna dietetikus, a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége Tudományos Bizottságának elnöke – Nyolcadik alkalommal rendezik meg a nemzetközi Táplálkozás és Hidratáció Hetét.

Szabó Barnabás, a Külügyi és Külgazdasági Intézet szakértője – Sorsdöntő hét előtt a Brexit – Megállapodás esetén is szükség lehet a kilépés halasztására.

IDE KATTINTVA visszahallgathatja az egész adást!

Jó reggelt, Magyarország! – Kossuth – március 12., kedd, 6:00

Szerkesztő: Papp János
Műsorvezető: Ujhelyi Zoltán 

Tovább a műsoroldalra >>>

Olvasson tovább