Kossuth Rádió

Hajnal-táj: Horgászat a Tiszán

A március 17-i adás tartalmából.
 

Március 22. a Víz világnapja. Az ország egyik legnagyobb víziközmű-szolgáltatója, a Tiszamenti Regionális Vízművek Zrt. szemléletformáló programokkal igyekszik a helyes fogyasztási és szennyvízkezelési szokásokat kialakítani. A cég kiemelt figyelmet fordít a környezetvédelemre, továbbá az ivóvízbázis megóvására, ezért a Víz Világnapjához kapcsolódva több olyan programot is szerveznek a családoknak és az oktatási intézményeknek, amelyek során bepillantást nyújtanak a szolgáltató cég mindennapjaiba.

A tiszta víz a horgászat egyik feltétele is. A hosszú hétvégén sokan idén először dobják horgaikat a folyókba, tavakba. Tapasztalatok szerint, ha a víz hőmérséklete eléri a hét fokot, táplálkozni kezd vizeink legnagyobbra növő ragadozója: a harcsa. Ez a feltétel már adott. Mire számíthatunk a következő napokban a Tiszán? Áradni fog-e a folyó és bezavarosodik-e a víz?

A hagyományos tojásdíszítésre bíztatják a gyermekeket, fiatalokat Szolnokon. Az önkormányzat és a tankerületi központ támogatásával gyermekcsoportok alkotásait várják a húsvéti tojásfestő pályázatra. A legszebb tojásfák és tojáskosarak alkotóit díjak várják.

A Húsvét már megújult közösségi terekben várja a híveket Salgótarjánban. A Miniszterelnökség anyagi támogatásával, több mint 300 millió forintból felújították Nógrád megye legnagyobb, katedrálisnak beillő vasbeton templomához tartozó rendházat és annak közösségi tereit. A salgótarjáni Munkás Szent József templomot ezáltal nem csupán sokkal jobb állapotba hozták, de az épületet is jobban ki tudják a jövőben használni.

Hallgassa meg!

Hallgassa meg!

Hajnal-táj – Kossuth – március 17., vasárnap, 5:05

Szerkesztő: Bakos Csaba
Műsorvezető: Bánsági Éva

Tovább a műsoroldalra >>>

 

Videó ajánló

Olvasson tovább