Kossuth Rádió

Szombat délelőtt: Keszthely - a múzeumok városa - idén Festetics György halálának 200.évfordulójára emlékezik

A március 16-i adás tartalmából.
 

Keszthely – a múzeumok városa – idén Festetics György halálának 200.évfordulójára emlékezik.
A Szombat délelőtt műsora ezúttal a keszthelyi Festetics kastélyból jelentkezik, hogy felfedezze, mit köszönhet a város és környéke az egykori hercegi családnak. Postakocsin indulunk el „utunkra”, jóllehet nem veszélytelen az út, hiszen betyárok is leselkedhetnek a kastély körül.:)
Miközben megismerkedünk a kastély történetével és szépreményű jövőjével, egy-egy beszélgetésben vagy valóságosan is ellátogatunk a Festetics György által alapított Georgikonba, megtudjuk, mi köti a Festetics családot Széchenyi Istvánhoz, belelapozunk a hercegi család történetét feldolgozó albumba és kiderítjük, hogyan emlékezett az egykor szoptatós dajka a kis hercegre.
Elkalandozunk egyebek mellett a hévízi gyógyfürdőbe, a város különleges babamúzeumába, a modellvasút kiállításra, a megújuló Vadászati múzeumba és a Festetics Imre állatparkba is. Műsorunk végén az esti, kastélybeli koncert próbájára is bekukkantunk, ahol a kiváló fiatal énekesek és zenészek művész tanárnőjéről kiderül, hogy miért tanít szívesen autizmussal élő tehetséges fiatalokat is. Gyönyörű dalokkal búcsúzik majd a Szombat délelőtt.

Hallgassa meg!

Hallgassa meg!

Hallgassa meg!

Hallgassa meg!

Szombat délelőtt – Kossuth – március 16., szombat – 10:00

Szerkesztő: Benkő Andrea
Műsorvezető: Czifra Szilvia
Zenei szerkesztő: Kakó Gyula
Felelős szerkesztő: Füredy Zsolt

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább