Szombat délelőtt: Az Árpád-házi királyok esztergomi vára és palotája

A március 23-i adás tartalmából.
 

Az Árpád-házi királyok esztergomi vára és palotája Magyarország legrégebbi, ma is látogatható királyi palotája, amely III. Béla király, valamint Vitéz János és Bakócz Tamás érsek idején élte virágkorát.
Megcsodáljuk a panorámát az esztergomi vár Fehér tornyából, beszélünk a Botticelli freskók restaurálásáról, megtekintjük az értékes régészeti leleteket, hagyományőrzőkkel kipróbáljuk az íjászatot, és régi zenét is hallgatunk!
Beszélünk a vendégéjszakák növelésének lehetőségeiről, egy új turisztikai konzorciumról fontosságáról, bemutatunk egy különleges vízgép makettet, beszámolunk a hazánkban egyedülálló Búvármúzeumról, a Mária Valéria hídon pedig átsétálunk egészen Párkány belvárosáig!
Megkérdezzük, hogy munkájuk során mit találtak a Te Szedd! mozgalom helyi önkéntesei, de megkóstoljuk a Prímás pince borát, illetve az Esztergom Étele verseny győztes finomságát is!
Műsorunkban ellátogatunk a páratlan kincseket rejtő Keresztény Múzeumba, és megszólaltatjuk az Esztergomi Bazilika orgonáját is!

A teljes adást, IDE KATTINTVA hallgathatják vissza!

Szombat délelőtt – Kossuth – március 23., szombat – 10:00

Szerkesztő: Benkő Andrea
Műsorvezető: Czifra Szilvia
Zenei szerkesztő: Kakó Gyula
Felelős szerkesztő: Füredy Zsolt

Tovább a műsoroldalra >>>

Olvasson tovább