Kossuth Rádió

Jó reggelt Magyarország!: Oldtimer Show-t rendeznek a Magyar Vasúttörténeti Parkban

Az április 3-i adás tartalmából.
 

Járai Judit washingtoni tudósító – Az amerikai-mexikói határon megjelenő közép-amerikai migránsokat azonnali hatállyal vissza kell küldeni Mexikóba – jelentette be közleményében Kirstjen Nielsen, az Egyesült Államok belbiztonsági minisztere.

Brenzovics László a KMKSZ elnöke – Brüsszelben mutatja be a KMKSZ a kárpátaljai magyarságot ért sérelmeket.

Sermer Ádám a Liberálisok ügyvivője, a párt főpolgármester-jelöltje – közös ellenzéki, demokrata, EU-párti választási listát sürgetnek a Liberálisok az európai parlamenti választásra.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke – lezárult a hivatalos regisztráció Ferenc pápa látogatására, medvegazdálkodás (kőrispataki támadás, halálos áldozat) + EP választás.

Oltean Csongor, az RMDSZ negyedik helyezett – ifjúsági – EP-képviselőjelöltje – Az RMDSZ csütörtökön mutatja be az EP-programját, jelentős részt szánnak benne a fiataloknak, fiatal gazdáknak.

Tóth Vali londoni tudósító – a Brexit megállapodás négy alternatívájáról vitázott a londoni alsóház + Több mint 50 ezer külföldi EU-állampolgár folyamodott letelepedett státusért a brit hatóságokhoz az új elbírálási rendszer szombati indulása óta.

Orbán Balázs a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára – migráns karavánok.

Pócza István az Alapjogokért Központ elemzője – Az elmúlt évek tapasztalatai azt mutatják, hogy a schengeni rendszer jelenlegi formájában nem képes megfelelő megoldásokat kínálni a bevándorlási válságra, reformokra van szükség.

Balázsi Katalin a szervező Nők a Tudományban Egyesület elnöke – Hétfőtől jelentkezhetnek a felső tagozatos általános iskolások és középiskolások a Lányok Napja pályaorientációs rendezvénysorozat ingyenes programjaira, amelyeket országszerte tizennyolc városban rendeznek meg idén.

Pécsi Norbert a Magyar Közút kommunikációs vezetője – A Magyar Közút Nonprofit Zrt. újraindítja a korábbi sikeres szemétgyűjtési akcióját, immár „Jobb, ha el se dobod!” címmel. A társaság célja, hogy már rövid távon is érezhető szemléletváltozást érjen el a lakosság körében, ugyanis csak idén mintegy 1,5 milliárd forintot költ el a szemétszedési munkákra, melynek döntő többségét az illegálisan lerakott hulladék összegyűjtése és elszállítása tesz ki.

Jakab István, a MAGOSZ elnöke – Országjáró konzultációs kampányt kezd az agrárkormányzat, mit profitálhatnak ebből a gazdák?

Adamkó Rudolf az Oldtimer Show sajtófőnöke – Oldtimer Show-t rendeznek a hétvégén a Magyar Vasúttörténeti Parkban.

IDE KATTINTVA a teljes adás visszahallgatható!

Jó reggelt, Magyarország! – Kossuth – április 3., szerda, 6:00

Szerkesztő: Marksz András
Műsorvezető: Ujhelyi Zoltán 

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább