Kossuth Rádió

Jó reggelt Magyarország!: 170 tonna élelmiszer gyűlt össze a Tartós szeretet adománygyűjtő akció során

Az április 15-i adás tartalmából.
 

Járai Judit washingtoni tudósító – Donald Trump amerikai elnök folytatná a tárgyalásokat Észak-Koreával, de nem hajlandó engedményekre. + Donald Trump amerikai elnök szabadon bocsátaná és az Egyesült Államok úgynevezett menedékvárosaiba küldené az eddig fogva tartott illegális migránsokat.

Koji László, az Építőipari Vállalkozások Szakszövetségének elnöke – Folytatódik a kormány építőipari technológiakorszerűsítési programja, az idén 6 milliárd forinttal támogatják az építésgazdasági kis- és középvállalkozások termelékenységét növelő technológiai fejlesztéseket.

Fejér László, Románia szenátusának Székelyföldet képviselő szenátora – az ártatlanul elítélt Beke István és Szőcs Zoltán ügyében, a székely politikai foglyok kiszabadítása érdekében benyújtott felülvizsgálati kérelem elutasítása miatt tiltakozó akciókat és nemzetközi lépéseket terveznek Erdélyben

Pászkán Zsolt, a Külügyi és Külgazdasági Intézet munkatársa – Az igazságügyi témákban május 26-ára meghirdetett népszavazásról egyeztetett Klaus Iohannis román államfő az ellenzéki pártokkal, az RMDSZ-szel és a nem magyar kisebbségek parlamenti frakciójával.

Illés Boglárka az Emberi Erőforrások Minisztériumának ifjúságpolitikáért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkára – Az ECOSOC az ENSZ Gazdasági és Szociális Tanácsa, az ENSZ hat fő szervének egyike. Egyik fő funkciója, hogy azonosítsa az aktuális globális kihívásokat, erősítse az innovációt és elősegítse a fenntartható fejlődés elérését a gazdasági, szociális és környezeti pillérek mentén. Emellett feladata, hogy koordináltan kövesse a jelentős ENSZ konferenciák és csúcstalálkozók eredményét. Minden évben a fenntartható fejlődés egy globális fontossággal bíró témája köré építi fel munkáját. Ennek állandó része egy Ifjúsági Fórum, melyet 8. alkalommal szerveztek meg. A fórumon a tehetséges fiatalokról is szó esett, illetve arról, hogy hazánkban van egy jó gyakorlata a tehetségek támogatásának, ez pedig a NTP 1 százalékos felajánlási lehetősége.

Tóth Vali londoni tudósító – Theresa May szerint továbbra is lehetséges a kilépés az Európai Unióból úgy, hogy az Egyesült Királyságnak nem kell részt vennie a május végi európai parlamenti választásokon + londoni médiaértesülések szerint a brit kormány leállította annak széleskörű készenléti tervcsomagnak a végrehajtását, amelynek célja a brit EU-tagság megállapodás nélküli megszűnése okozta közvetlen gazdasági, ellátási fennakadások enyhítése lett volna.

Király Levente – A diszkont légitársaságok utasforgalma nőtt a legnagyobb mértékben Európában az első negyedévben az előző évi adatokhoz képest – derül ki a légitársaságok által közzétett utasforgalmi adatokból.

Fazekas Eszter a Magyar Nemzeti Filmarchívum digitalizálási és filmfelújítási menedzsere – A Magyar Nemzeti Filmalap tájékoztatása szerint befejeződött a Jób lázadása című film nagy költségvetésű, teljes körű, digitális restaurálása.

Cser Attila, a közmédia helsinki tudósítója – Parlament választás a hétvégén Finnországban, az eredmény értékelése.

Écsy Gábor atya, a Katolikus Karitász országos igazgatója – 170 tonna élelmiszer gyűlt össze a Tartós szeretet adománygyűjtő akció során, amelyből 21 ezer csomagot állítottak össze a Karitász önkéntesei országszerte.

Mucsányi Marianna az MTVA csatornaigazgatója – kinevezés az EBU rádiós bizottságába.

IDE KATTINTVA a teljes adás visszahallgatható!

Jó reggelt, Magyarország! – Kossuth – április 15., hétfő, 6:00

Szerkesztő: Marksz András
Műsorvezető: Kakuk L. Tamás 

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább