Kossuth Rádió

Jó reggelt Magyarország!: A Notre Dame leégésének lecsapódása a francia társadalomban

Az április 17-i adás tartalmából.
 

Brenzovics László, a Kárpátaljai Magyar Kulturális szövetség elnöke – Az Európai Néppárt ítélje el Kelemen Hunornak az Ukrajnából történt kitiltását – kérte Joseph Daulnak írt levelében.

Pintér István, a Geopolitikai Tanács elnöke – Felgyorsul a lengyelországi amerikai katonai jelenlét megerősítése, a tervet Donald Trump amerikai elnök valószínűleg szeptember 1-jén, a második világháború kitörésének 80. évfordulóján jelenti majd be Varsóban.

Kis-Benedek József, biztonságpolitikai szakértő – Elhúzódó polgárháborútól óvott Ahmed Majtik líbiai miniszterelnök-helyettes, miközben a líbiai miniszterelnök szerint a jelenlegi konfliktushelyzetben 800 ezer migráns indulhat el az országból.

Párkányi Eszter, az Alapjogokért Központ elemzője – Nagy siker, hogy az ENSZ tagállamai elsöprő többséggel elfogadták a világszervezet migrációs megállapodását – jelentette ki Angela Merkel német kancellár.

ifj. Lomnici Zoltán, alkotmányjogász, a Századvég jogi elemzője – Záró ülését tartja a héten a jelenlegi Európai Parlament + Meg kell erősíteni Európát, az európai politikát, ehhez pedig az Európai Parlamentnek több hatáskört kell biztosítani – jelentette ki Antonio Tajani, az Európai Parlament elnöke.

Darabos Tamás, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara főigazgatója – A korábbi évektől eltérően már hétfőn üzembe helyezték az országos jégkármérséklő-rendszert, amely a tavalyi szezonban több tízmilliárd forintnyi kárt előzött meg.

Soós Eszter Petronella, Franciaország szakértő , a Milton Friedmann Egyetem oktatója – Notre Dame leégésének lecsapódása a francia társadalomban + Macron ígéretet tett az újjáépítésre.

IDE KATTINTVA visszahallgathatja az egész adást!

Jó reggelt, Magyarország! – Kossuth – április 17., szerda, 6:00

Szerkesztő: Törőcsik Zsolt
Műsorvezető: Ujhelyi Zoltán

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább