Hajnal-táj: Borverseny Egerben

Az április 23-i adás tartalmából.
 

Sajtműhely Inárcson
Parenyicát készíteni hálás feladat, ezért kezdő sajtkészítők is hamar megtanulják. Egyszerűen nyújtható, tekerhető, formázható, ráadásul a végeredmény egyedi és finom. Már csak füstölni kell. Bánsági Éva Inárcson járt egy sajtmanufaktúrában és a parenyicán kívül rengeteg sajtféleséget kóstolhatott.

Hallgassa meg!

Borverseny Egerben

Rekordszámú, 190 minta érkezett a XXIII. Egri Borvidéki versenyre. 35 borászat nevezett a megmérettetésre, amelyet három kategóriában bírált a zsűri. A szakértők szerint jó úton jár a borvidék, amit a fogyasztók körében végzett felmérés szerint az egyik legismertebb termőhely között tartanak számon. Pilisy Csenge riportja.

Hallgassa meg!

Tüzel a kutya

Mit kell tudni a kutya tüzeléséről? Milyen hatással van ez a nagyon is élettani folyamat az idős kutyákra. Hasznos tanácsok az állatorvos rovatában.

Hallgassa meg!

Hasznos lehet a fahamu

Sokakat foglalkoztat a kérdés, hogy vajon a kertben elszórt hamu segít vagy árt a növényeknek, egyáltalán szabad-e használni a kert trágyázására. Hasznos tanácsok Bozsik gazda rovatában.

Hallgassa meg!

Gombatermesztés a mofetták hazájában

Közmunkaprogram keretében gombát termesztenek Mátraderecskén a Demjéni Gombaközpont szakmai irányításával. Az egészséges alapanyag nagy része egyelőre a helyi közétkeztetésbe kerül, illetve a lakosságnak értékesítik. A program hat embernek nyújt értékteremtő munkát és jövedelmet, az önkormányzatnak pedig éves szinten közel kétmillió forint bevételt. Pilisy Csenge először a közmunkában részt vevő Vaspál Zoltánt kérdezte.

Hallgassa meg!

Hajnal-táj – Kossuth – április 23., kedd, 5:05

Szerkesztő: Horváth Katalin
Műsorvezető: Juhász Zsolt

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább