Kossuth Rádió

Jó reggelt Magyarország!: Idén is Nagy! Szín! Pad! tehetségmutató

Az április 25-i adás tartalmából.
 

Háda Béla a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tudományos munkatársa – Vlagyimir Putyin orosz elnök első alkalommal találkozik Kim Dzsongun észak-koreai vezetővel.

Gálik Zoltán a Corvinus Egyetem docense – Elkezdték az EP kampányt a brit pártok, köztük a brit EU-tagság megszűnése ellen küzdő új brit párt, a Change UK.

Erdős Gergely, a Századvég Alapítvány elemzője – A Századvég közvélemény-kutatásának eredménye alapján erős kormánypárti győzelem várható az EP-választásokon.

Horváth József biztonságpolitikai szakértő, a katonai titkosszolgálatok volt főigazgató-helyettese – Érthetetlen a srí lankai titkosszolgálatok késlek-edése és tétlensége a hétvégi robbantások előtt.

Csath Magdolna közgazdász – Jól alakultak az első negyedévben az államháztartási adatok.

Pál István (Szalonna) Magyarország Érdemes Művésze díjas és Liszt Ferenc-díjas magyar népzenész. A Magyar Állami Népi Együttes Művészeti vezetője – A napokban mutatták be a Magyarország, az élő hagyományok hazája című kiadványt, amely számba veszi a magyar népi kultúra kincseit… a legfrissebb tapasztalatok azt mutatják, divat lett a népi kultúra

Wittmann Zsolt, a Mathias Corvinus Collegium Középiskolás Programjának vezetője, a IV. Országos MCC Pedagóguskonferencia szervezője – Innovatív szemléletű módszertani konferenciát rendeznek április végén Budapesten. A Mathias Corvinus Collegium negyedik alkalommal szervezi meg az Országos MCC Pedagóguskonferenciát, amelyre általános iskolai és középiskolai tanárokat, valamint tanár szakos hallgatókat is várnak.

Fabinyi Tamás, az Evangélikus Egyház elnök-püspöke – Az egyház gimnáziumok ballagóihoz fordul az Ökumenikus Segélyszervezet. Azt kérik, hogy a virágok, és egyéb ballagási kiegészítő ajándékokra szánt összeget, vagy egy részét ajánlják fel a srí lankai áldozatok hozzátartozóinak.

Filutás Anna a Nagy!Szín!Pad! projektvezetője – Idén is Nagy! Szín! Pad! tehetségmutató, bemutatják az idei mezőnyt.

IDE KATTINTVA a teljes adást visszahallgathatja!

Jó reggelt, Magyarország! – Kossuth – április 25., csütörtök, 6:00

Szerkesztő: Marksz András
Műsorvezető: 
Ujhelyi Zoltán 

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább