Kossuth Rádió

Hajnal-táj: A Magyar Film Napja

Az április 28-i adás tartalmából!
 

- Idén a Magyar Film Napját a határon túli közösségek is ünnepelhetik. Az április 29-30-ai csíkszeredai rendezvényeket ajánljuk hallgatóinknak.

- A Bükkalja jellegzetes látnivalói a riolittufába vájt barlanglakások, melyek legnagyobb számban Szomolyán fordulnak elő. Ezekbe a lakásokba a kevésbé tehetős falusi emberek költöztek be. A téli fűtésre keveset kellett költeni, mert jól megtartotta a meleget, nyáron viszont nem melegszik fel túlságosan, ezért jó hűvös. A település igyekszik megtartani a még meglévő barlanglakásokat.

- Nem rég adták át Nagykőrösön a 600 millió forintos állami támogatásból felépült piac épületét, amely 1000 négyzetméteren, 31 árusítóhellyel kezdte meg működését. Az elmúlt években Nagykőrösön más jelentős fejlesztések is történtek, megújult például az Arany János Múzeum, a Cifrakert és a város megújult főtere. Tervek készülnek a termálvíz turisztikai hasznosítására. Megindult az ingatlanmozgás, a közeli Kecskeméten történő nagy beruházások számos munkavállalót vonzanak a térségbe, és ők szívesen bérelnek, vásárolnak lakást, házat a Pest megyei mezővárosban.

Hallgassa meg!

Hallgassa meg!

Hajnal-táj – Kossuth – április 28., vasárnap, 5:05

Műsorvezető: Gyarmati Péter
Szerkesztő: Bakos Csaba
Hangmérnök: Farkas Dávid

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább