Kossuth Rádió

Hajnal-táj: Nagykőrös Magyarország legvirágosabb kisvárosa

Az április 27-i adás tartalmából!
 

- Az utóbbi napokban több százezer különböző fajtájú halat telepítettek a tározó környéki önkormányzatok által létrehívott, Magyarország második legnagyobb állóvizét kezelő Tisza-tavi Sporthorgász Nonprofit Kft. munkatársai a tóba.

- Weekendezi hívja a borkedvelőket Eger ezen a hétvégén. Idén nyolcadik alkalommal rendeznek fesztivált az új fehérbor tiszteletére a Dobó téren, ahol 16 borászat mutatja be Egri Csillag borát és Egri Bikavérét.

- A Magyarországi Tájházak Szövetsége idén is megrendezi a Tájházak napja országos rendezvénysorozatát április 27-28-án. Az eseményhez csatlakozó tájházak országszerte közel 80 helyszínen ingyenesen várják a vendégeket, sok helyütt hagyományőrző csoportok lépnek föl a helyszínen, kézműipari portékákat lehet megtekinteni, vásárolni, táj jelegű ételek, helyi termékek kóstolójával egybekötve.

- Nagykőrös lett Magyarország legvirágosabb kisvárosa tavaly, idén már az országot képviselik a nemzetközi versenyen. Ma virágvásárt rendeznek a belvárosban, holnap pedig az év és a környék legnagyobb állat- és kirakodó vásárát tartják, amelynek a jogát még Mária Terézia adományozta a Pest megyei mezővárosnak.

IDE KATTINTVA a teljes adás visszahallgatható!

Hajnal-táj – Kossuth – április 27., szombat, 05:05

Műsorvezető: Gyarmati Péter
Szerkesztő: Bakos Csaba
Hangmérnök: Donát Zsolt

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább