Kultúrpercek: "Vizek - formák - földünk" című kamarakiállítás

A május 15-i adás tartalmából.
 

Ma 14 órakor nyitják meg a „Korbuly – egy mérnökcsalád három generációja a magyar ipar szolgálatában” című kiállítást a Ganz Ábrahám Öntödei Gyűjtemény épületében. A Korbuly család képviseletében Korbuly Ádám mond köszöntőt. A tárlatot Négyesi Pál kurátor mutatja be.

Délután 5 órakor lesz Jámborné Balog Tünde „Családregényféle régi és újabb elbeszélésekből” című kötetének bemutatója Makón, a József Attila Városi Könyvtár és Múzeumban.. Ez lesz az új könyvtárépület első könyvbemutatója. Jámborné Balog Tündével Mezey Katalin Kossuth-díjas költő, a Széphalom Könyvműhely vezetője beszélget.

Ma 18 órakor Szarka Klára fotótörténész nyitja meg Radisics Milán fotóművész „Vizek – formák – földünk” című kamarakiállítását Budapesten, a Tér-Kép Galériában. A tárlat június 15-ig tekinthető meg.

Az SZTE Egyetemi Tavasz programsorozatában „A négy húr ördöge” címmel előrehozott születésnapi koncertet ad Szecsődi Ferenc hegedűművész, aki június 14-én ünnepli 65. születésnapját. A Liszt-díjas, Érdemes Művész hangversenyének helyszíne a Szegedi Tudományegyetem Rektori Hivatalának díszterme, a kezdési időpont este 7 óra.

A TÁP Színház legújabb előadását láthatja közönség ma 19 órakor a Jurányi Házban. Az Anonyma/Nő háborúban című monodráma főszereplője Törőcsik Franciska; rendezője Papp Bojána. A darabot Európában először láthatja a közönség színpadi mű formájában.

Történetek Nagy Gáspárról. Ez a címe a Hitel folyóirat mai estjének, melyen Nagy Gáspár költőre, az MMA posztumusz tiszteleti tagjára emlékeznek a MOM Kulturális Központban. A 18 órakor kezdődő rendezvény résztvevői: Nagy Gábor költő, az MMA rendes tagja, Orosz István grafikus, az MMA rendes tagja és Pécsi Györgyi irodalomtörténész, az MMA levelező tagja.

Folytatódik a Magyar Kincsek programsorozat a Pesti Vigadóban. Ma este fél 8-tól a Concerto Budapest előadásában felcsendül Mahler X. szimfóniájából az Adagio, Jeney Zoltán: Laude c. művének új változata, valamint Bartók Béla Magyar képek c. alkotása és I. zongoraversenye Közreműködik Berecz Mihály zongoraművész, vezényel Keller András.

Hallgassa meg!

Kultúrpercek – Kossuth – május 15., szerda, 9:07

Műsorvezető: Beslin Anita
Szerkesztő: 
Gödöllei Anna

Tovább a műsoroldalra >>>

Olvasson tovább