Kossuth Rádió

Jó reggelt, Magyarország!: Lejár az szja-bevallás határideje!

A május 20-i adás tartalmából.
 

Járai Judit washingtoni tudósító – Az amerikai titkosszolgálat szerint folyamatos az iráni fenyegetés. Az amerikai kongresszus ugyanakkor nem adott felhatalmazást egy Irán elleni háborúra – hangsúlyozta Nancy Pelosi, a képviselőház demokrata párti elnöke.

Fedinec Csilla, az MTA Társadalomtudományi Kutatóközpontjának kutatója – Beiktatják hivatalába Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt, aki rögtön feloszlatja az ukrán parlamentet.

Ifj. Lomnici Zoltán, a Szézadvég jogi szakértője – Jogerősen is elutasította a bíróság a terrorcselekmény miatt elítélt Ahmed Hamed keresetét, amelyben a férfi annak megállapítását kérte, hogy a Miniszterelnöki Kabinetiroda a nemzeti konzultációban szereplő egyik kijelentéssel megsértette a jó hírnevét.

Vargha Márk a Migrációkutató Intézet kutatója – Görögországban a tömeges beáramlás mérhetetlen társadalmi, gazdasági és egyéb károkat okozott a leginkább érintett görög szigeteken: a turizmus több helyen gyakorlatilag megszűnt, a közszolgáltatások hozzáférhetősége és minősége drámai mértékben romlott, illetve érezhetően nőtt a bűncselekmények száma is.

Bán Teodóra a Szabad Tér Színház igazgatója – Mintegy 120 programmal, színes kínálattal, nagyszabású produkciókkal, világsztárokkal várja a közönséget a Budapesti Nyári Fesztivál június 1. és szeptember 7. között a Margitszigeti és a Városmajori Szabadtéri Színpadon.

Szomráky Béla Olaszország-szakértő – Matteo Salvini olasz belügyminiszter, kormányfőhelyettes, a Liga párt elnöke demonstrációra szólította szimpatizánsait és európai szövetségeseit.

Palóc André, a Századvég Alapítvány elemzője – Európa választ! A Századvég Project28 kutatásának eredményei.

Csizi Péter az FKF ügyvezetője – 70 éves a Főkefe, nagyszabású fesztivállal készülnek az évfordulóra.

Kis Péter András a NAV adószakmai szóvivője – Lejár az szja-bevallás határideje! Az utolsó napon minden budapesti és megyeszékhelyen lévő központi ügyfélszolgálat 20 óráig tart nyitva.

IDE KATTINTVA a teljes adást visszahallgathatja!

Jó reggelt, Magyarország! – Kossuth – május 20., hétfő, 6:00

Szerkesztő: Marksz András
Műsorvezető: Ujhelyi Zoltán

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább