Kultúrpercek: Meghirdette nyári kurzusait a makói Nyári Összművészeti Szabadegyetem

A május 20-i adás tartalmából.
 

Szarka Tamás és zenekara,valamint a Ghymes zenekar fúziójával egy megújult csapat várja a közönséget a 2019-es év koncertjeire. A Kossuth-díjas zenész-költő május 25-én 19 órától mutatja be Sósósó c. szólólemezét a Nemzeti Színházban.

A Kossuth- és Liszt-díjas Balázs János lép fel ma este a Pesti Vigadóban. A világ neves koncerttermeiben gyakran megforduló zongoraművész Liszt Ferenc Dante-és h-moll szonátáját, valamint Dubrovay László Sonata Di Felicita c. darabját adja elő. A hangverseny este fél 8-kor kezdődik.

Leon Bernsdorf koncertje zárja a Filharmónia Magyarország felnőtt bérleteinek 2018- 19-es évadát. A zongoraművész játékát ma este Egerben,az Egri Szimfonikus Zenekarral közös koncerten, május 22-én pedig Hódmezővásárhelyen önálló zongoraest keretében hallhatja a közönség. A mai, egri hangversenyen Beethoven és Brahms műveket tűztek műsorra.

Különleges darabot vittek színpadra a Veres 1 Színház művészei: Felhőtlen vígjátéknak induló, később abszurdba hajló történet egy francia családi vacsorán, ahol azt latolgatják, mi legyen egy fiatal pár útban lévő gyermekének neve. Matthieu Delaporte – Alexandre de la Patellière: Hogyan nevezzelek? c. színművét legközelebb szerdán este 7 őrától láthatja a közönség Veresegyházán.

Meghirdette nyári kurzusait a makói Nyári Összművészeti Szabadegyetem. A Művészetek katedrájának is nevezett képzésre az ország minden részéből várják a fiatal művészek jelentkezését. 4 művészeti ág kiváló képviselői tanítják a fiatalokat a hangszeres és mozgásművészet fortélyaira, a képző-és énekművészeti tudás kibontakozására.

A 2002-ben elhunyt Kossuth-díjas író-költő, Orbán Ottó prózai munkából szerkesztett 2 kötetet a Magvető Kiadó. A könyveket ma este 6-kor Budapesten, a Magvető Caféban mutatja be Turi Tímea, a Magvető Kiadó főszerkesztője.

Egy nő fogságban – adománygyűjtő filmvetítést tartanak ma este 7 órakor Budapesten a Trafó Kortárs Művészetek Házában. A vetítésre kijelölt 3 film a fogvatartottak sorsán keresztül enged betekintést az emberkereskedelem áldozatainak életébe. Az ELF Pictures és a Szabad Élet Egyesület rendezvényén jelen lesz Tuza-Ritter Bernadett és Till Attila rendező, valamint De Coll Ágnes emberkereskedelmi szakértő és Toszecky Renáta védett ház koordinátor, akikkel a filmvetítés után beszélgethet a közönség. Az est teljes bevételét az áldozatok megsegítésére fordítják.

Hallgassa meg!

Kultúrpercek – Kossuth – május 20., hétfő, 9:07

Műsorvezető: Beslin Anita
Szerkesztő: 
Nagy Margit

Tovább a műsoroldalra >>>

Olvasson tovább