Jó reggelt, Magyarország!: Megállt a magyarok kivándorlása a KSH legfrissebb adatai alapján

A május 24-i adás tartalmából.
 

Csáky Csongor, a Rákóczi Szövetség elnöke – 30 éves a Rákóczi Szövetség

Vargha Márk, a Migrációkutató Intézet kutatója- Minden korábbinál nagyobb összeget, 23 milliárd eurót, vagyis 7500 milliárd forint fordítottak a német szövetségi kormány költségvetéséből 2018- ban a menekültüggyel összefüggő kiadásokra – írta a Bild című német lap.

Horváth József, biztonságpolitikai szakértő – Hollandiában lemondott a migrációs államtitkár, miután kiderült, hogy elrejtették a statisztikában a menekültstátusszal rendelkezők által elkövetett súlyosabb bűncselekményeket.

Pócza István, az Alapjogokért Központ vezető elemzője – Hogyan kezelte az Európai Unió a migrációt az elmúlt 5 évben?

ifj. Lomnici Zoltán, alkotmányjogász, a Századvég jogi szakértője – A magyarok elsöprő többséggel változást szeretnének az Európai Unióban – derül ki a Századvég friss felméréséből.

Galló Béla, politológus – Hangfelvétel bizonyítja, hogy az MSZP-s Szekeres Imre honvédelmi miniszterként már 2009-ben kapott jelentéseket arról, hogy nagy migrációs hullám várható, és abból baj lesz – baloldal migrációval kapcsolatos hozzáállása az elmúlt években.

Farkas Örs, politikai elemző – A magyarországi pártok kampányának összefoglalója.

Gáncs Kristóf, az Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs igazgatója – Játékos elő-gyermeknapot szervez az Ökumenikus Segélyszervezet.

Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke – EP-választás, annak tétje + két év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte Horváth Anna volt kolozsvári alpolgármestert a román legfelsőbb bíróság.

Márton Zsuzsanna, a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetségének elnöke – Új elnököt választott a Kárpát-medencei Családszervezet Szövetsége – Tervek, célok, kormányzati családpolitika.

Fűrész Tünde, a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért elnöke – Megállt a magyarok kivándorlása a KSH legfrissebb adatai alapján + Összehasonlították az Uniós országok családtámogatási rendszereit.

IDE KATTINTVA visszahallgathatja az egész adást!

Jó reggelt, Magyarország! – Kossuth – május 24., péntek, 6:00

Szerkesztő: Törőcsik Zsolt
Műsorvezető: Nagy Katalin

Tovább a műsoroldalra >>>

Olvasson tovább