Kossuth Rádió

Jó reggelt, Magyarország!: Theresa May a Downing street 10-ben fogadta Donald Trumpot

A június 5-i adás tartalmából.
 

Járai Judit washingtoni tudósító – az Egyesült Államok kiegyenlített versenyfeltételeket akar teremteni Kínával – mondta az amerikai külügyminiszter. Az USA aggasztónak tartja, hogy a kínai piacra belépő nyugati, köztük amerikai és más cégek nem ugyanolyan elbánásban részesülnek, mint a nyugati piacokra lépő kínai vállalatok.

Janik Szabolcs, a Migrációkutató Intézet igazgatóhelyettese – Marokkó újabb sikereket ért el az Európába igyekvő illegális bevándorlók számának csökkentése terén, ugyanakkor az észak-afrikai ország nem akarja tovább Európa idegenrendészetének szerepét játszani. Rabat ezzel az álláspontjával nagyobb nyomást igyekszik gyakorolni az uniós tagállamokra, hogy forrásokkal járuljanak hozzá a migrációs hullám feltartóztatásához.

Szathmári Zsolt búvár – megkezdődött a Hableány roncsából a holttestek felhozatala, példa nélküli magyar-dél-koreai együttműködés eredményeként.

Bakondi György a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója – Illegális bevándorlás

Birkner Zoltán, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnöke – Jövőre 32 milliárd forinttal több jut innovációra és kutatásfejlesztésre, az eddigi 133 milliárd forinthoz képest. A kormány 2021-ben ezt az összeget még tovább szeretné növelni.

Holman Magdolna, az Állami Számvevőszék főtitkára – Pártoknak és pártalapítványoknak szervez képzést az Állami Számvevőszék. A szervezet a költségvetési támogatásban részesülő pártok és alapítványaik jövőbeli gazdálkodásának törvényességét segítené.

Fónagy János nemzeti vagyonnal kapcsolatos parlamenti ügyekért felelős államtitkár – Összesen több mint 27 ezer család kapja vissza otthonát. A NET ügyfeleknek legkésőbb május végéig kellett visszaküldeniük a nyilatkozataikat; a jelenlegi adatok alapján az érintettek 93%-a jelzett vissza

Balogh László az ingatlan.com elemzője – Évek óta nem látott fordulat történt idén a lakáspiacon: január és május között idén több ingatlant hirdettek meg eladásra mint egy évvel ezelőtt. Szemben a korábbi évekkel, amikor az élénkülő kereslet mellett egyre kevesebb eladó ingatlan jelent meg a kínálatban.

Miklós Ádám rendező, operatőr – Az MTVA támogatásával elkészítette harmadik nagy dokumentumfilmjét Miklós Ádám. Ebben a hagyományos magyar nóta mesterét, a magyar származású belga vak zenészt, Tsa Limbergert ismerhetik meg a nézők. A filmet a Duna World vetíti.

Tóth Vali londoni tudósító – Theresa May leköszönő brit miniszterelnök a Downing street 10-ben fogadta Donald Trump amerikai elnököt.

Banai Péter Benő a Pénzügyminisztérium államháztartásáért felelős államtitkára – A 2020. évi költségvetés

Habis László, Eger polgármestere és egy borász – Előző hét pénteken mutatták be a teljesen egyedülállónak számító egri egységes borospalackot. Az Egerben és környékén készülő csúcsborok a minőségükhöz illő, bel- és külföldön egyaránt összetéveszthetetlen palackban kerülnek ezentúl a fogyasztók asztalára.

Kardosné Gyurkó Katalin, a Nagycsaládosok Országos Egyesületének elnöke – a családok költségvetése lesz a 2020-as büdzsé.

IDE KATTINTVA a teljes adás visszahallgatható!

Jó reggelt, Magyarország! – Kossuth – június 5., szerda, 6:00

Szerkesztő: Marksz András
Műsorvezető: 
Kakuk L. Tamás

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább