Kalendárium: Önéletversek

A június 18-i adás tartalmából.
 

Fali díszek, ruházat, kiegészítők, játékok. Mindezek nemezből tekinthetők meg a Napkelettől napnyugatig című tárlaton a Pesti Vigadó földszinti és alsó szinti kiállítótérében. A nemezművészet újrafelfedezésének negyvenedik évfordulója alkalmából a világ több országából érkező alkotók állítottak ki, akik szeretnék bemutatni a nemezben rejlő sokrétű művészi megjelenési formát és egyben azt, hogyan alakult át ez az ősi mesterség a 21. századra. Nagy Mari nemezelő művésszel, a kiállítás kurátorával VEGY beszélgetett.

„183 szerepet formáltam meg napjainkig. Számos csodás feladat, főszerepek sokasága. Elfáradtam. Már csak kicsi szerepeket vállalok. Az írás segít mindenben. Mindent kiírok magamból” – olvasható Somló Gábor új kötetének hátlapján.
34 évet töltött a Szegedi Nemzeti Színház színpadán, és emellett írt. A színművészt a szegedi Somogyi Könyvtárban tartott, tegnapi könyvbemutatója után kértem: meséljen az Önéletversek című kötetről!

Új, állandó kiállítás emlékezik Szmoljanban Nagy László költőre. Magyar részről a Nemzeti Kulturális Alap és a Magyar Művészeti Akadémia anyagi támogatásának köszönhetően létrejött a költő életét és munkásságát bemutató korszerű, multimédiát is magába foglaló állandó kiállítás, amelyet ma délután nyitnak meg ünnepélyesen. Mezey Katalin költővel Veres Emese-Gyöngyvér beszélgetett.
Kedves Hallgatók, Nagy László versét Latinovits Zoltántól halljuk.

Hétköznaponként délelőtt 9 órakor és délután 3 óra után is hallgassák kulturális ajánlatainkat! 

Hallgassa meg!

Kalendárium – Kossuth – június 18., kedd, 15:11

Szerkesztő: Veres Emese Gyöngyvér
Műsorvezető: Beslin Anita

Tovább a műsoroldalra >>>

Olvasson tovább