Kossuth Rádió

Jó reggelt, Magyarország!: Műanyagmentes július

A július 4-i adás tartalmából.
 

- Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke Az úzvölgyi katonai temetőben illegálisan felállított román betonkeresztek műalkotássá nyilvánítása ellen emelt szót Viorica Dancila román miniszterelnöknél a Romániai Magyar Demokrata Szövetség elnöke, Kelemen Hunor.
- Pintér István, a Geopolitikai Tanács elnöke Oroszország felszólította Iránt, hogy tanúsítson önmérsékletet a nukleáris programjáról szóló 2015-ös nemzetközi megállapodással kapcsolatban kialakult helyzetben, és tartsa be az egyezmény kulcsfontosságú rendelkezéseit – közölte Szergej Lavrov orosz külügyminiszter.
- Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő Koalíciós feszültséget okoz Berlinben von der Leyen jelölése az Európai Bizottság élére
- Tuzson Bence a Miniszterelnökség közszolgálatért felelős államtitkára Családvédelmi akcióterv ügyintézés a kormányablakokban
- Gyuricza Csaba a Nemzeti Agrárkutatási Innovációs Központ főigazgatója Parlagfű mentesítési hét
- Fűrész Tünde a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért elnöke Július elsejétől elérhetők a családvédelmi akcióterv intézkedései
- Pócza István, az Alapjogokért Központ vezető kutatója megalakult Strasbourgban az új Európai Parlament, amelynek elnökét és alelnökeit szerdán választják meg, függetlenül az uniós tisztújítástól.
- Horváth József a katonai titkosszolgálatok volt főigazgató helyettese Egy konzervatív védelmi miniszter lesz az EB új elnöke, mit jelenthet ez migrációs szempontból Európának?
- Antal Alexa a WWF Magyarország kommunikációs vezetője Műanyagmentes július – egy hónap műanyaghasználat nélkül. A kampánynak már 170 országban vannak követői, itthon is évről évre többen csatlakoznak hozzá. A lényeg az, hogy egy teljes hónapon át nemet kell mondani az egyszer használatos műanyagokra.
- Király Levente Több mint 40 tonna műanyag hulladékot gyűjtöttek össze a Csendes-óceánból, a környezetvédők szerint ez volt az eddigi legnagyobb és legsikeresebb óceántakarítás
- Tóth Vali londoni tudósító A brit pénzügyminiszter szerint több tízmilliárd fontjába kerülne a brit költségvetésnek, ha Nagy-Britannia rendezetlen módon lépne ki az Európai Unióból.
- Balogh László az ingatlan.com elemzője Élénk keresletet hoz a csokos hitel kiterjesztése a használt lakásokra
- Náray Balázs Kezdődik az Országos Futópálya-építési Program, melynek célja, hogy minél többen tudjanak minőségi felületeken futni. A kabinet terve, hogy minden húszezernél nagyobb lélekszámú településen legyen legalább egy kilométernyi, 120 centiméter széles rekortán pálya.

IDE KATTINTVA a teljes adást visszahallgathatja!

Jó reggelt, Magyarország! – Kossuth – július 4., csütörtök, 6:00

Szerkesztő: Marksz András
Műsorvezető: Ujhelyi Zoltán

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább