Jó reggelt, Magyarország!: Az amerikai kormányzat szigorúbb szabályozást vezet be a menedékkérők számára

A július 17-i adás tartalmából.
 

Járai Judit washingtoni tudósító – Az amerikai kormányzat szigorúbb szabályozást vezet be a menedékkérők számára – jelentette be az amerikai belbiztonsági minisztérium és az igazságügyi tárca.

Kis Benedek József biztonságpolitikai szakértő – Teherán kész a tárgyalásokra Washingtonnal, amennyiben az Egyesült Államok feloldja az Irán elleni szankcióit. A külügyminiszter szerint Irán nem akar háborút az Egyesült Államokkal, de Donald Trump elnöknek meg kell szüntetnie az általa bevezetett szankciókat, ha meg akarja nyitni az utat a tárgyalások előtt.

Janik Szabolcs, a Migrációkutató Intézet igazgató-helyettese – A Földközi-tengeren érkező menedékkérők önkéntes elosztását és befogadását szorgalmazza Heiko Maas német külügyminiszter, aki létrehozná a befogadó országok koalícióját

Fülöp Attila szociális ügyekért felelős államtitkár – július 16-án indult a Távszem projekt tesztidőszaka – a Távszem projekt a látássérült emberek számára nyújt segítséget

Tóth Vali londoni tudósító – Ursula von der Leyen hozzájárulna a Brexit tárgyalások határidejének meghosszabbításához, eközben már tanoncokat toboroz a brit kormány a Brexit utáni kereskedelmi tárgyalásokra + A kormányzó brit Konzervatív Párt vezetői tisztségéért és az ezzel járó miniszterelnöki posztért versengő két jelölt egyaránt kijelentette, hogy nem akar előrehozott parlamenti választást, sem újabb népszavazást a brit EU-tagságról.

Ifj Lomnici Zoltán alkotmányjogász, a Századvég jogi szakértője – Ursula van der Leyen bizottsági elnökké választásának körülményei, jelentősége

Grezsa István a FIDESZ – KDNP önkormányzati képviselője, miniszteri biztos – Önálló jelöltként indul a hódmezővásárhelyi polgármesteri posztért Grezsa István orvos, Fidesz-KDNP-s önkormányzati képviselő.

Balogh Zoltán, a Magyar Fürdőszövetség főtitkára – Idén is lesz strandok éjszakája

Fedinec Csilla, a Magyar Tudományos Akadémia Társadalomtudományi Központjának kutatója – Brenzovics László ellen Vaszilij Brenzovics indul a Nagyszöllősi járásban Kárpátalján, mivel hamarosan előre hozott választásokat tartanak Ukrajnában. A törvény nem tiltja, holott a választók megtévesztése a cél. Ukrajna közben a belügyei miatt aggódik, és szankciókkal fenyeget.

Nagy Sándor, az Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségének elnöke és Nagyné Berke Mónika, a Távszem projekt szakmai vezetője – Kezdődik a Távoli segítségnyújtás látássérült emberek számára (Távszem) EU-s finanszírozásból megvalósuló projekt hivatalos tesztidőszaka, mely során a vak és gyengénlátó emberek a hét minden napján, hétvégén és munkaszüneti napokon, éjjel-nappal hívhatják az operátorokat, akik a távolból helyettük látnak majd.

Hallgassa vissza IDE KATTINTVA a teljes adást!

Jó reggelt, Magyarország! – Kossuth – július 17., szerda, 6:00

Szerkesztő: Marksz András
Műsorvezető: Kakuk L. Tamás

Tovább a műsoroldalra >>>

Olvasson tovább