Kossuth Rádió

Jó reggelt, Magyarország!: A kuvasz népszerűsítésére indult mintaprogram

Az augusztus 8-i adás tartalmából.
 

Balogh László az ingatlan.com elemzője – 30 százalékkal nőtt a meghirdetett albérletek száma, miután kiderültek a felsőoktatási ponthatárok, írja az ingatlan.com elemzése. Sokan direkt ekkor lépnek a piacra.

Gálik Zoltán, a Corvinus Egyetem docense – A skótok többsége a függetlenségre szavazna a Nagy-Britanniától való kiszakadásról szóló újabb népszavazáson egy frissen készült közvélemény-kutatás szerint.

Sipos Sándor a Gemenc Zrt. erdőgazdálkodási és műszaki igazgatója – Az erdők fenntarthatósága; minél több facsemete ültetése; augusztus 5-én vette kezdetét a Gemenc Zrt. és az Office Depot Hungary Zrt. közös akciója: Ültess legalább egy fát a jövőnek!

Mártonffy Béla a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara országos kertészeti és beszállítói osztályának elnöke – Kampányt indít a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara a LIDL ellen a dinnyetermelő gazdák érdekében.

Tóth Erik, a Nézőpont Intézet elemzője – Negyven százalékponttal vezetne a Fidesz-KDNP egy most vasárnap esedékes választáson a legtámogatottabb ellenzéki pártok, a Demokratikus Koalíció és a Momentum előtt – derül ki a Nézőpont Intézet friss közvélemény-kutatásának eredményéből.

Fedinec Csilla, a Magyar Tudományos Akadémia Társadalomtudományi Központjának kutatója – Négy ukrán katona meghalt kedden, amikor az ellenséges erők tüzet nyitottak rájuk a Donyec-medencei fegyveres konfliktus övezetében, Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a négy katona halálhírére reagálva felszólította a Donyec-medencei békefolyamatban részt vevő úgynevezett normandiai országok vezetőit, Angela Merkel német kancellárt, Emmanuel Macron francia és Vlagyimir Putyin orosz államfőt, hogy mihamarabb üljenek össze vele együtt, és indítsák újra a tárgyalásokat.

Panulin Ildikó a Magyar Posta szóvivője – hamarosan elérhetővé válik a Magyar Posta elektronikus kézbesítési rendszere, amelynek a kifejlesztésére a társaság 2,4 milliárd forint uniós támogatás mellett 1,9 milliárd saját forrást fordított

Molnár Zoltán, az Országos Polgárőr Szövetség Lovas és Kutyás Tagozat alelnöke – a kuvasz népszerűsítésére indult mintaprogram az Országos Polgárőr Szövetségnél

Nemcsák Károly, a szervezőbizottság elnöke – Megkezdődött a regisztráció az idei Futball Éjszakája programjaira. Az idén másodszor megrendezett, világszinten is egyedülálló rendezvényen az előzetes jelentkezések alapján közel 40 helyszínen várják a futball szerelmeseit a résztvevő NB I-es, NB II-es, NB III-as és megyei alakulatok.

Németh Anna az MTÜ vezérigazgató-helyettese – Júliustól újabb kedvezményekkel ösztönöz belföldi utazásra a Kajla program. A Magyar Turisztikai Ügynökség által útjára indított, kifejezetten gyermekeknek szóló kampányban soha nem látott összefogás jött létre egy közös cél érdekében, hogy a lehető legtöbb általános iskolás megismerje és családjukkal beutazhassa Magyarországot.

IDE KATTINTVA a teljes adást visszahallgathatja!

Jó reggelt, Magyarország! – Kossuth – augusztus 8., csütörtök, 6:00

Szerkesztő: Marksz András
Műsorvezető: 
Ujhelyi Zoltán 

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább