Kossuth Rádió

Kalendárium: Egy évek óta dédelgetett álom valósult meg Ópusztaszeren

Az augusztus 13-i adás tartalmából.
 

2017 januárja óta, az elmúlt másfél évben több mint 25 lemezt adott ki a Fonó, köztük hiánypótló albumokat, de mindig kiemelt figyelmet fordít a fiatal alkotókra is, így több elsőlemezes zenekarnak jelent meg zenei anyaga gondozásukban. Ráadásul nemzetközi viszonylatban egyetlen kiadónak sem sikerült eddig a világzenei toplista két vezető helyét megszereznie. A Fonónak most augusztusban igen: a legrangosabb világzenei rangsort, a World Music Charts Europe-ot két Fonós kiadvány vezeti: első helyen a Boban Markovic Orkestar MRAK című albuma, második helyen pedig Lajkó Félix & VOLOSI lemeze szerepel.

Újabb állomásához érkezett a Magyar Fotóművészek Világszövetségének tárlata. A tavalyi tematikákból összeállított és díjazott alkotásokat tekintheti meg mától az erdélyi Kovászna város közönsége.

A Tér-Idő egyik korábbi adásából idézünk. Brassai Párizsába is elmegyünk, ahol a sötétség angyalaként nevezett emigráns fotós (Párizs szeme) minden arcot és mozdulatot megörökített, amit csak fontosnak érzett.

Egy évek óta dédelgetett álom valósult meg Ópusztaszeren, ez mérföldköve is a Nemzeti Történeti Emlékpark 37 éves történetének, a közelmúltban ugyanis felavatták az Árpád és vezérei szoborcsoportot, Kliegl Sándor Munkácsy-díjas szobrászművész alkotását.

Báró Bornemissza Elemérné Szilvássy Carola korának különös személyisége lehetett. A színpaddal is kacérkodó arisztokrata hölgy volt többek között ápolónő háborús időkben, írók kritikusa és segítője békeidőben. A Szépmíves Kiadó nemrég megjelent kötete életének számtalan rejtekébe enged bepillantást a dokumentumok tükrében.

Hallgassa meg!

Kalendárium – Kossuth – augusztus 13., kedd, 15:32

Szerkesztő: Veres Emese Gyöngyvér
Műsorvezető: 
Beslin Anita

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább