Kalendárium: A 66.Vásárhelyi Őszi Tárlat

Az augusztus 20-i adás tartalmából.
 

A 66.Vásárhelyi Őszi Tárlatra idén 683 alkotás érkezett. A zsűri értékelte, rangsorolta a festményeket, grafikákat, ám az eredményt csak október 5-én, a tárlat megnyitóján tudják meg a pályázók.

A különleges kovászolási technikának köszönheti győzelmét a Pedró Pékség. Szerencsetarsoly névre keresztelt fehér kenyere, amely megnyerte a Magyar Pékszövetség idei kenyérversenyét, így nemcsak a verseny győztese, hanem a 2019-es év Szent István napi kenyere is lett.

Augusztus 20-a, Szent István ünnepe különösen fontos nap a Pannonhalmi Főapátságban, amely idén is kinyitja kapuit és különleges programokkal várja a látogatókat. A monostorba – amely ezen a napon ingyenesen látogató – több ezer vendéget várnak. Augusztus 20-án nemcsak a kiállítótereket, de a többi között a bazilikát, a kerengőt, a főkönyvtárat, valamint gyógynövénykertet és a borászatot is be lehet járni, és bemutatják a Főapátság féltett kincseit is.

Koncerttel köszönti államalapításunk ünnepét a Margitszigeti Szabadtéri Színpad. Tolcsvay László Magyar Rapszódia c. művének ősbemutatója lesz, a Tolcsvay-testvérek Magyar Mise c. darabja pedig visszatér a sziget fái közé. A ma esti előadáson a Magyar Állami Operaház Zenekarát Kocsár Balázs vezényli.

Hallgassa meg!

Kalendárium – Kossuth – augusztus 20., kedd, 15:32

Műsorvezető: Beslin Anita
Szerkesztő
: Nagy Margit

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább