Kalendárium: Újra országjáró körútra indult az orgona

Az augusztus 21-i adás tartalmából.
 

A Batyu Színház egy-két szereplős történeteivel, néhány bőröndnyi díszlettel és bábbal tanulságos és szórakoztató előadásokat kínál országszerte és külföldön egyaránt. Utazó színházról van szó, a nyár folyamán például a Kultkikötő színpadán láthatták többször a társulat tagjait. Kontha Nellivel, a színház megalapítójával Gödöllei Anna beszélgetett.

Vasárnap fejeződött be az idei Tokaji Írótábor, akkor került sor Kodolányi János emléktáblájának avatására a Milleniumi Történelmi Irodalmi Emlékparkban, ahol díjakat is adtak át és plenáris üléseket is tartottak. A 47. Tokaji Írótábor idén folytatta a tavalyi tematikát, és meghirdette a „Szétszóródás előtt – Irodalom és művészet 1918-1920” című tanácskozást. Ebben a Nagy Háború lezárulásától a trianoni döntésig terjedő időszak művészeti és irodalmi vonatkozásait elemezték.

A Filharmónia Magyarország szervezésében augusztusban újra országjáró körútra indult az orgona, hogy csodás hangulatot varázsoljon a könnyed, nyáresti programok kedvelői számára. Most azonban nem rekordokat dönt, hanem duettezik a hangokkal: rézfúvósokkal, vonósokkal és a legváratlanabb hangszerpárosításokkal lepi meg a közönségét.

Kozmogrammok, Dimenziókapuk címmel nyílt kiállítása Velich Dóra Teonak Egerben, a Templom Galériában. A tárlatot változatos technika és anyaghasználat jellemzi: az alkotások között olajképek, falfestmények, nagyméretű térinstallációk, plasztikák, rézkarcok egyaránt találhatók. A tárlat augusztus 30-ig tekinthető meg.

Hallgassa meg!

Kalendárium – Kossuth – augusztus 21., szerda, 15:32

Műsorvezető: Beslin Anita
Szerkesztő
: Nagy Margit

Tovább a műsoroldalra >>>

Olvasson tovább