Kultúrpercek: Az Érdi Jazz Fesztivál

A szeptember 12-i adás tartalmából.
 

A római Falconieri palota patinás kiállítóterében nyílik tárlat a Ferenczy Múzeumi Centrum saját gyűjteményéből. A Felvonulás (Tiltott és tűrt művészet Szentendrén a Kádár-korszakban) című kiállításon mások mellett Bukta Imre, Zámbó István, Lugossy László, Kocsis Imre és Lois Viktor művei láthatóak. A tárlatot az egyik résztvevő, Farkas Ádám Kossuth-díjas szobrászművész nyitja meg, majd a látogatók épületvetítésen tekinthetik meg a korszak fontos szentendrei helyszíneit és legendás alakjait.

Ötödik alkalommal rendezik meg az Érdi Jazz Fesztivált, amely azokhoz szól, akik már nyitottak e műfaj bensőséges kifejezésmódjára, a zene szabadságára. Szól azoknak is, akik családjukkal, barátaikkal szeretnének eltölteni egy-egy estét a legkiválóbb előadók társaságában, és megszólítja azokat, akik kíváncsiak az újdonságokra.

Soós András – Neked adom az álmaimat című kiállítása Miskolcon, az Ifjúsági Ház Galériájában látható. Az amatőr festő és szobrász azt mondja, őt boldoggá teszi az, hogy festhet, hogy szobrokat alkothat. Bár eredetileg nem kívánta a nyilvánosság elé tárni alkotásait, valaki kérésére mégis megtette.

Ki a rejtőzködő Lola? Erre a kérdésre keresi a választ a történész, könyvtáros Ötvös Anna, aki Márai Sándor feleségét mutatja be Lola könyve című munkájában.

A szabadkai Bosch+Bosch csoport és a vajdasági neoavantgárd mozgalom címmel nyílik tárlat ma este 6-kor a Ludwig Múzeum – Kortárs Művészeti Múzeumban. A megnyitó előtt fél négytől tudományos szimpóziumon vitatják meg a tárlathoz kapcsolódó kérdéseket.

Nagy tervekkel jöttem Rosmersholmba. Ez a címe Térey János könyvének, amelyet ma mutatnak be a Fúgában 19 órától. A kötet kompozícióját a szerző állította össze, ám megjelenését már nem érhette meg. A könyvbemutatón Sárközy Bence, a Jelenkor Kiadó igazgatója beszélget a kötetről Tóth-Czifra Júliaval és Szirák Péterrel.

Móra-estek sorozat kezdődik Móra Ferenc kedvenc budapesti szállodájában, az egykori Britannia Szállóban, mai nevén a Radisson Blue Béke Hotelben. Este 7 órakor bemutatják Móra titkos szerelmes leveleit is.

Hallgassa meg!

Kultúrpercek – Kossuth – szeptember  12., csütörtök, 9:07

Műsorvezető: Beslin Anita
Szerkesztő: 
Veres Emese Gyöngyvér

Tovább a műsoroldalra >>>

Olvasson tovább