Kultúrpercek: Pécsi Nemzetközi Tánctalálkozó

A szeptember 16-i adás tartalmából.
 

A XIII. Ars Sacra Fesztiválon lép fel ma az 50 éves Kaláka együttes és az 1997-ben alakult Misztrál zenekar. Közös koncertjük a terézvárosi Avilai Nagy Szent Teréz-templomban lesz este fél nyolctól.

„Ecsetje hangszer”. A Bécsben élő magyar művésznő Zászkalicky Ágnes Bernstein sorozata látható Budapesten. A tárlat szeptember 26-áig tekinthető meg a Forrás Galériában.

„Vidd el a levelem…” – ez a címe a „Terézváros és a zene” sorozat mai alkalmának. Ma délután a Benczúr Házban többek között Rossini, Csajkovszkij, Puccini, Kacsóh Pongrác dalai csendülnek fel.

„Gorgona 1959 – 1968, azaz Független művészeti törekvések Zágrábban”. Retrospektív kiállítás nyílt a hétvégén a Petőfi Irodalmi Múzeum Kassák Múzeumban Marinko Sudac gyűjteményéből.

Székely Jánosra emlékezik ma Bálint Márta Kossuth-díjas színművész. A Jókai Anna Szalonban 19-koe kezdődő Egyedül című előadásban 677 verssor hangzik el az erdélyi irodalom megkerülhetetlen alkotójára emlékezve születésének 90. évfordulója alkalmából.

Tizenharmadik alkalommal rendezik meg a Pécsi Nemzetközi Tánctalálkozót. Ennek keretében ma 19 órától a Kodály Központ hangversenytermében látható a Nemzetközi Balettgála, amelyen minden évben a táncszakma legelismertebb képviselői lépnek fel.

Tiszteletadás az égi és földi hang az isteni és emberi világok találkozásának – ezt vallja Lovász Irén, akinek az Égi hang című hangversenye ma 18 órakor kezdődik a Rózsák terén lévő Árpád-házi Szent Erzsébet plébániatemplom.

„Feltekinték magas Mennyországba” – csángó magyar egyházi énekek hangzanak el a Borsa együttes előadásában ma 18 órától a Vízivárosi Szent Ferenc Sebei templomban. A koncertet a 30 éves Magyar Máltai Szeretetszolgálat szervezi.

Hallgassa meg!

Kultúrpercek – Kossuth – szeptember  16., hétfő, 9:07

Műsorvezető: Beslin Anita
Szerkesztő: 
Veres Emese Gyöngyvér

Tovább a műsoroldalra >>>

Olvasson tovább