A pubertás - Visszanézhető június 10-ig!

Nézze vissza!

A film a vetítés után 7 napig megtekinthető itt, a Médiaklikken!

Új kamaszfilm „A pubertás”, Jan Weiler bestsellere nyomán. A német író és újságíró a vasárnapi újságban hétről-hétre igaz történeteket írt tinikről, kamaszokról. Egy lelkes hannoveri olvasó ötletéből született aztán a könyv. 22 szöveget választott ki az író, amelyek a legjobban érzékeltették a kamaszkort, s ebből készült a játékfilm. Fergeteges humorral mutatja be az egyszerű hétköznapokat a családban, a szülők és gyerekeik mindennapos konfliktushelyzeteit.

Az apuci kis kedvence a 14. születésnapja előtt hirtelen lázadó kamasszá válik. Az újságíró Hannes Wenger otthon marad regényt írni, hogy Carla lányát távol tartsa az alkoholtól, a fiúktól és mindenféle csábítástól. Az ötlet jó, de mikor Sara, Hannes felesége visszamegy dolgozni, a férfi egyedül marad a feladatokkal. Legyen szó iskoláról, diákcsere programról, pizsamabuliról, vagy arról a bizonyos „Első”-ről, Hannes jó érzékkel reagál a lehető legrosszabban. Gyenge vigasz, hogy más apák sem kevésbé túlterheltek.

„Így aztán, bár a gyermekek útjai naponta százszor is keresztezik a felnőttekét, soha nem nyugszanak ugyanazokon az alapokon”. (Robert Louis Stevenson)

Német filmszatíra, 2017

A műsorszám megtekintése, 12 éven aluliak számára nem ajánlott!
Feliratozva a teletext 222. oldalán.

Forgatókönyvíró: Leander Haussman
Operatőr: Alexander Fischerkoesen
Rendezte: Leander Haussman

Szereplők: Jan Josef Liefers (Hannes Wenger), Moritz Segura Kanngiesser (Abiatha), Harriet Herbig-Matten (Carla Wenger), Detlev Buck (Holger), Monika Gruber (Miriam), Ava Montgomery (Leonie), Neele-Marie Nickel (Jenny), Ava Azadeh (perzsa lány), Justus von Dohnányi (Ulrich Dattelmann), Leander Butz (Egon Erwin (Ewi)), Simon Enge (Edward), Waldemar Kobus (Dr. Kohlbusch), Abbie Finlay (Marie Lou (Abby Finlay)), Philipp Franck (Daniel), Traute Hoess (Frau Blum), Finn Noah Jund (Nick), Marlon Kaindl (Moritz)

Array
(
    [replacement] => 
		
		

    [shortcode] => 
		
		

    [title] => 
    [image] => //cdn.cms.mtv.hu/wp-content/uploads/sites/4/2019/05/0001.jpg
    [alignment] => aligncenter
)

Videó ajánló

Olvasson tovább