A református félóra igyekszik kaput nyitni azoknak az embereknek, akik nem, vagy alig hallottak az egyházról. Mindig egy rövid bevezető gondolattal indul, néha egy történettel, majd életképek, közügyekkel kapcsolatos álláspontok, missziók és különféle beszámolók hangoznak el. Mindig úgy, hogy legyen benne mai és régi történet is, valamint ismeretterjesztő és lelki tartalmú rész is. A műsorban általában három riport van. A beszélgetések után a következő hét református eseményeit tesszük közzé, majd egy rövid áhítattal, elmélkedéssel zárul az adás.

Minden műsor után várjuk a hallgatók telefonhívásait. Ebben a Budapest-Józsefvárosi Református Egyházközség van segítésünkre, mert ebben az órában, tehát 14 és 15 óra között kölcsön adják telefonvonalukat, a 06 1 3331118-as budapesti számot.

Napközben hívható vezeték nélküli telefonszámunk: 06 30 3331118.

A Zsinati Iroda székházában fogadjuk a leveleket, az 1146, Budapest, Abonyi utca 21-es szám alatt. Egy honlapon megtalálhatóak műsoraink gépelt formában. www.tebennedbiztunk.hu

Szolgálat és szolgáltatás. A két szó két világot választ el egymástól. Ma még az egyházat is megkísérti, hogy nem tudja megkülönböztetni e kettőt. Az egyiket azért teszem, mert kizárólag a bensőm diktálja, legfeljebb mellesleg vannak külső tényezők is, a másikat a külső tényezők diktálnak, és mellesleg van belső elhívásom is. Az egyik még nyelvtanilag is egy cselekvés, a másik műveltető ige, egy megrendelés, egy feladat.  Az egyiknek oka van, a másiknak célja.  Az egyik kinyitja a szívet, mert eleve önzetlenségre szólít, a másik bezárja, mert eleve vár és elvár valamit. Feltételeket szab, kér és kap.  Nemrég megjelent egy német hír, hogy az egyik repülőtéren felfújható templomot állítottak fel. Korábban egy brit feltaláló állított fel egy gótikus boltíves gumitemplomot. Ennek két ablaka, felfújható orgonája és oltára is van. 14 méter magas. “Ha az emberek nem mennek templomba, akkor a templomnak kell menni az emberekhez” – hangoztatta  a feltaláló.

Mi nem gumitemplomba, műtemplomba, hanem hallgatásra hívunk  mindenkit. Jó becsukni néha a szemünket, és az igazán fontos dolgokra odafigyelni!

Adás: szerda 13:30-14:00