Ukrán nemzetiségi műsor: Magyarországi Ukrán Kultúra Napjai rendezvénysorozat gálakoncertje

A március 15-i adás tartalmából.
 

Az ünnepség első felében a nézők az Ukrán Országos Önkormányzat által működtetett Vasárnapi Iskola növendékeinek fellépését tekinthették meg az ellátogatók (Ukrán nyelv és irodalom tancsoport, oktató: Kuncevszka Zoja; „Harangocska” alsós csoport, oktató: Bernáth Viktória; zenei nevelés csoport, oktató: Szavina Ljubov).

A csemetéket követően ukrajnai vendégek léptek színpadra, mégpedig Ukrajna Nemzeti Művésze, Mirvoda Szvitlana és Ukrajna Elismert Művésze, az „Euromajdan Hangja”, Honszkij Volodimir.

Egy rövid szünetet követően a Magyarországon tevékenykedő ukrán művészek léptek a színpadra, többek között Kormányos Alexandra, a Magyarországi Ukrán Nemzeti Színház igazgatója, Gereta Natália,Szavina Ljubov és Borscs Ljubomir zongoraművészek, Bernáth Ferenc és Vihula Mihajlo gitárvirtúózok, Medenczi Román,operaénekes.

Végezetül az Ukrán Országos Önkormányzat zenés együttesének, az „Ukrán Melódiáknak” gálakoncertje következett, akik új összetételben, a „GoodGuys” formációban is felléptek (Művészeti vezető, chello: Zán András, hegedű: Zán Uljana, Lev Julianna, ütős hangszerek: Donec Sztepan).

Az ünnepség Ukrajna egyházi himnuszával zárult, amelyet az Ukrán Országos Önkormányzat kórusának előadásában hallgathattak meg a nézők.

Ukrán nemzetiségi műsor minden pénteken 13:00-tól a Nemzetiségi Rádió műsorán!

Szerkesztő-műsorvezető: Sipajlo Igor

Tovább a műsoroldalra>>>

Array
(
    [replacement] => 
		
		

    [shortcode] => 
		
		

    [title] => 
    [image] => //cdn.cms.mtv.hu/wp-content/uploads/sites/4/2019/03/1.png
    [alignment] => aligncenter
)

Videó ajánló

Olvasson tovább