Nemzetiségi adások

Szerb nemzetiségi műsor - 20. hét

A május 13-19. közötti adások tartalmából.
 

Május 13., hétfő:
A mai szerb nyelvű műsorban szólunk a bp-i Nikola Teszla Szerb Ált. Iskola és Gimnáziumban tervezett kivitelezési munkákról – interjúalany dr Lásztity Jovánka, az oktatási központ igazgatója.
Vendégünk lesz Miodrag Radenovic, aki a budapesti szerb templom búcsúján a 18. kerületi Szerb Önkormányzat nevében elvállalta jövőre a “komaságot”, azaz a búócsú házigazda szerepét.
Beszámolunk arról, hogy kiosztották az idei Desanka Maksimovic irodalmi díjat, de lesz rádiós hidunk az Újvidéki Rádió munkatársaival. Lesznek még tudósítások és hírek is.

Szerkesztő-műsorvezető: Mándity Predrág

Május 15., szerda:
A mai műsorunkban vendégül látjuk Alexov Lyumomirt, szerb szószólót aki a Magyar Parlament Nemzeti Összetartozás Bizottságának tagjaként Szerbiában Vajdaságban járt és ott meglátogatott több vajdasági magyar intézményt, illetve tárgyalásokat is folytatott.
Beszámolunk a Szerb Gimnázium szombati ballagási ünnepségéről (megszólalók a ballagók, osztályfőnökök és Lásztity Jovánka az iskola igazgatója)
Bemutatjuk Nadja Marceticet, a ballagó generáció DIÁKJÁT.
Beszélünk az battonyai Szerb Óvodába való beiratkozásról (interjúalany Gynes Ekbauer Miklós, a battonyai Szerb Óvoda és Iskola igazgatója)
Lesznek még tudósítások, hírek és más érdekességek is. Ennyi lenne dióhéjban. Szép napot kívánok: Mándity Predrág

Szerkesztő-műsorvezető: Mándity Predrág

Május 17., péntek:
Egy hét pontosabban május 25-én lesz Szentendrén az új Szerb Egyházi Múzeum feslzentelése és megnyitója – pillanatnyi helyzetkép a munkálatokról Vukovits Koszta gyűjteményvezetőtől.
A bp-i Nikola Tesla Szerb Gimnáziumban ma érnek végett a felvételi beszélgetések – 180-an jelentkeztek és vettek részt a felvételin (interjúalanyok három nyolcadikos gyerek Szerbiából, két szülő illetve Kotorcsevity Julianna, középiskolai tanár, a Felvételi Bizottság tagja)
A szegedi Szerb Óvodacsoportban is megtörténtek a beiratkozások – (interjúalany Natasa Dukic Stantic óvónő)
Beszámoluk az újvidéki Vasa jovanovic Tamburazenekar bp-i vendégszerepléséről – interjúalany: Zoran Bugarski Brica, a zenekar vezetője.
Figyelemet szentelünk még a holnap Kőbányán megrendezendő 3. Nemzetiségi Napnak és Kispályás labdarugó tornának (Interjúalany: Szabó Bogdán, a Kőbányai Szerb Önkormányzat elnöke, fő rendezője az események)
Lesznek még tudósítások és hírek is. Ennyi lenne dióhéjban. Szép napot, kellemes hétvégét kívánok: Mándity Predrág

Szerkesztő-műsorvezető: Mándity Predrág

Szerb nemzetiségi műsor minden nap 14:00-tól a Nemzetiségi Rádió műsorán!

Ide kattintva hallgathatja online>>>

Videó ajánló

Olvasson tovább