Szerb nemzetiségi műsor - 28. hét

A július 8-14. közötti adások tartalmából.
 

Július 10., szerda:
A mai műsorban szólunk a mórahalmi Kolo Szerb Kulturális Központ tegnapelőtti ünnepélyes megnyitójáról (műsor résztvevők: Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter, Vladan Vukosavljevic, szerb kulturális miniszter, Branko Ruzic, önkormányzatokért felelős szerb miniszter, Pásztor István, a Vajdasági Közgyűlés elnöke, Dalibor Milenkovic, szegedi parókus, Nógrádi Zoltán, Mórahalom város polgármestere)
Vendégül látjuk Tragor Mirjanát, az Újpesti Szerb Önkormányzat elnökasszonyát, aki Lippón, a szeb búcsún volt „kuma” azaz a búcsú egyik házigazdája.
Figyelmet szentelünk a deszki Tamburatábor előkészületeinek (interjúalany Zoran Bugarski Brica, ismert újvidéki tamburás), de lesznek még hírek, tudósítások és más érdekességek is.

Szerkesztő-műsorvezető: Mándity Predrág

Július 12., péntek:
A mai szerb nyelvű műsorban szólunk a mai szerb egyházi ünnepről, illetve, a budakalászi Rozmaring Néptáncegyüttes Iván napi szokásokat bemutató rendezvényéről (interjúalany Horváth Péter, az együttes vezetőségi tagja)
A mórahalmi Kóló Szerb Kulturális Központ ünnepélyes megnyitóján számos magas rangú szerb politikus volt jele – Ők mondják el a véleményüket az intézményről és a jövőbeni szerepéről: Nikola Selakovic főtitkár, Aleksandar Vucic szerb államfő kabinetfőnöke, Branko Ruzic, önkormányzatokért felelős miniszter, Pásztor István, a Vajdasági Közgyűlés elnöke, Vladan Vukosavljevic, szerb kulturális miniszter.
A Budapesti 19. kerületi Önkormányzat 30 fős delegációja háromnapos szerbiai látogatáson, kiránduláson járt – erről beszél műsorunknak Rusz Boriszláv a 19. kerületi Szerb Önkormányzat elnöke. Lesznek még tudósítások, hírek és más érdekességek is.

Szerkesztő-műsorvezető: Mándity Predrág

Szerb nemzetiségi műsor minden nap 14:00-tól a Nemzetiségi Rádió műsorán!

Ide kattintva hallgathatja online>>>

Videó ajánló

Olvasson tovább