Szerb nemzetiségi műsor - 38. hét

A szeptember 16. és 22. közötti adások tartalmából.
 

Szeptember 16., hétfő:
A mai műsorunkban figyelmet szentelünk a mai szerb egyházi ünnepnek, illetve lesz rádiós hidunk az Újvidéki Rádióval (benne hármas gazdasági konferencia Garán_Megszólalók Kubatov Márton, főszervező és Zoran Bulatovic, a Nyugat-bácskai Gazdasági Kamara elnöke). Ebben a felállásban az utolsó közgyűlését tartotta pénteken a Szerb Országos Önkormányzat – erről lesz egy tudósítás.
Szó lesz még a Vukov Sabor kulturális rendezvényről, amely 63. alkalommal került megvalósításra (megszólaló Emir Kusturica, filmrendező, Vidoje Petrovic. Loznica polgármestere).
Lesznek még hírek és tudósítások is.

Szerkesztő-műsorvezető: Mándity Predrág

Szeptember 18., szerda:

A mai szerb nyelvű műsorban szólunk Pomáz Város Napjáról, amelyen a helyi Szerb Önkormányzat gasztronómiai finomságokkal és folklórprogrammal kedveskedett a közönségnek (megszólaló Bogdán Péter, a Pomázi Szerb Önkormányzat elnöke)
A battonyai Szuferini Kulturális Egyesület a nyári rövid szünetet követően újból szorgalmasan próbál és eleget tesz különböző fellépéseknek. Mi több, a közeljövőben új koreográfiát tanul be (interjúalany: Körömi Melinda, az Egyesüle vezetője)
Szólunk még a mai egyházi búcsúról, illetve a Garán megtartott Válallkozások I Hármashatár Találkozójáról ( Műsor résztvevők: Kubatov Márton, főszervező, Jelasity Radován, a Magyar Bankszövetség alelnöke)
Lesznek még tudósítások, hírek és más érdekességek.

Szerkesztő-műsorvezető: Mándity Predrág

Szeptember 20., péntek:

A mai szerb nyelvű műsorban szólunk a Budapesten megtartott Ösztöndíjas Nemzetiségi Pedagógushallgatók I Országos Konferenciájáról (Műsor résztvevő: Alexov Lyubomir, szerb szószóló.
Figyelmet szentelünkl a deszki Ajvárfesztiválnak is (megszólalók: Körömi Melinda, az ajvárfőzőverseny győztes csapatának tagja, Brczán Krisztifor, a fesztivál fő szervezője), illetve a budakalász Rozmaring Néptáncegyüttes őszi tevékenységének (interjúalany: Horváth Péter, az egysület vezetőségi tagja.
Vendégünk lesz Biljana Sikimic, nyelvész, aki a magyarcsanádi szerbek körében végzett kutatásokat.
Lesznek még hírek, tudósítások és más érdekességek is. Ennyi lenne dióhéjban. Szép napot és kellemes hétvégét kívánok: Mándity Predrág

Szerkesztő-műsorvezető: Mándity Predrág

Szerb nemzetiségi műsor minden nap 14:00-tól a Nemzetiségi Rádió műsorán!

Ide kattintva hallgathatja online>>>

Olvasson tovább