Amerikában jártunk. Mestersége címere... Amerikában jártunk - Mestersége címere... A világhírű magyarok, 3. rész Záborszky László agykutató

Világhírű magyarok történetei. Csizmár Edina és Ancsics Csaba Amerikában forgatta sorozatát. Az amerikai kontinensen a tudomány, a kultúra, és a történelemi emlékezés fontos magyar szereplői élnek. Akik sokat tesznek a magyar szellemi és kulturális örökség továbbadásért. E kiemelkedő életutak megismerése a diaszpóra életében is fontos az identitás megőrzésében. Akik nem csak a hazai, hanem a világtörténelemben is otthagyták a nyomukat. A világhírű amerikai, kanadai magyarság, pedig ha kell tudásukkal, kapcsolatrendszerükkel segítik az anyaországot. Sorozatunkban azokat a portrékat, az életutakat mutatjuk be, akik kimagasló és eredményes munkát értek el egy-egy tudományos-, kulturális területen, s közben magyarságukra is büszkék.
Záborszky László agykutató 1966-ban medikusként került Szentágothai intézetébe. Egyik kutatási területe az Alzheimer-kóros betegek agykérgében bekövetkező anatómiai és funkcionális változás.

További videók