Anya, az állatorvos 4. évad A szakadék szélén

Susanne támogatja Berkhoff ötletét, miszerint létre kéne hozni egy ausztrál állatokat bemutató részleget. Ám amikor kiderül, hogy a kenguruk vemhesek, a terv veszélybe kerül. A doktornő madár lesre indul az elbai homokkőhegységbe Berkhoff és másodéves tanítványai társaságában. A két doktor új oldaláról ismeri meg a másikat. Felmásznak egy sziklára, és megmentenek egy sérült baglyot. Az élmény összekovácsolja őket. Susanne bátorítja Berkhoffot, hogy hivatalosan is felszólaljon szenvedélye, a madárvédelem kiterjesztése érdekében, ezért tüntetést szervez. Christophot felmentik főorvosi pozíciójából, mert egyik betege, Benny kómába esett rutin vakbélműtétje után. A szülők műhibapert indítanak ellene, ezért Susannénál keresne vigaszt. Utánamegy Bad Schandauba, de félreérthető helyzetben találja őt Berkhoff-fal. Ez később komoly feszültséget okoz kettejük között. De veszekedés közben beesik hozzájuk Matthias, Christoph apja, aki hozzájuk „menekül” az idősek otthonából.
Charlotte és Georg Baumgart nem kap kölcsönt a galéria kialakításához, ezért eladnák az üzemet. Csakhogy az eddigi érdeklődő visszamondja, ezért Georg előre menekül. Úgy dönt, jelzáloghitelt kell felvenniük a házukra, és megnyitni a galériát.
Az állatkertben élő orrszarvúpárnak évek óta nem született borja a kezelések ellenére, mivel már idősebbek. Susanne kivárna, de Fährmann igazgató türelmetlen, ezért hozat egy fiatal nőstényt. A bika azonban nem érdeklődik iránta, és hiányzik neki a régi párja. Végül Susannénak lesz igaza, és a középkorú orrszarvútehén lesz vemhes.
(Eredeti hang digitálisan.)

További videók