Debrecenbe kéne menni! Virágkarnevál 2018

Az államalapítás ünnepén, hétfőn reggel nyolc órától Novodomszky Évával és Takács Bencével, a közmédia ismert és népszerű műsorvezetőivel a Duna World és az M5 csatorna nézői is átélhetik Debrecen legnagyobb kulturális és összművészeti rendezvényét, a Virágkarnevált. 16 színpompás virágkocsival, 30 művészeti együttes több mint 2000 fellépőjének művészeti produkciójával találkozhatnak a televíziónézők.
Az érdeklődők a képernyőkön keresztül élőben láthatják a többi között a Szent Korona kocsit, Esztergom és Debrecen közös virágkocsiját, – „A napba öltözött asszony”-t, az Emberi Erőforrások Minisztériuma – Családok Éve 2018-as kompozícióját, Nagyvárad és Debrecen közös virágkocsiját. Idén Debrecen meglepetéskocsija – a „Tigris”, a 4,6 méter magas, 13 méter hosszú óriás virágtigris, amely az ország első vidéki állatkertjét, a 60 éve megnyílt debreceni állatkertet ünnepli.
A 3 órás élő műsorban színes riportokat is láthatnak nézőink a karneváli hét eseményeiről, az interaktív fényfestésről, a Galiba Gyermekfesztiválról.
Az ország egyik leglátványosabb kulturális fesztiváljának virágkocsis felvonulásán fellép többek között a Stelzen Art gólyalábas művészeivel, a Lesz Dance Tánc- és Sport Egyesület, a Debreceni Ifjúsági Fúvószenekar és Majorette Együttes, illetve a Debreceni Népi Együttes is. Török, portugál, francia, orosz, olasz fellépők színpadi táncokat, tradicionális és show mazsorettet, revü és látványtáncokat, latin-amerikai standard, továbbá versenytáncokat mutatnak be.
A közmédia segítségével idén is bárki átélheti a virágkarnevál pazar felvonulását, részese lehet a hangulatos, felemelő rendezvénynek.

További videók