Filmklub 2018.10.07-i adás

Benne:
A legszebb dolog (Un heureux évenement (A Happy Event), 2011) 16 év 105'00''
Francia filmvígjáték (Feliratozva a teletext 222. oldalán)
Eredeti hang digitálisan
Forgatókönyvíró: Eliette Abecassis, Rémi Bezancon; Operatőr: Antoine Monod; Rendezte: Rémi Bezancon
Szereplők: Louise Bourgoin (Barbara Dray), Pio Marmai (Nicolas Malle), Josiane Balasko (Claire), Thierry Frémont (Tony), Gabrielle Lazure (Édith)
Barbara (Louise Bourgoin) és Nicolas (Pio Marmai) egy csendes téli estén találkoznak először, a fiú munkahelyén egy párizsi videotékában. Kapcsolatuk nagyon hamar szárba szökken olyannyira, hogy szenvedélyes szerelmük összeköltözésük után rövid idővel meghozza gyümölcsét, a legszebb dolgot egy pár életében.
A kilenc hónap alatt Nicolas új munkát keres, babaszobát fest, és gyerekbútorokat szerel. Ugyanakkor Barbara minden erejével készül az anyaságra és régi álmához hűen elkezdi írni filozófiából a szakdolgozatát. Gyermekük megérkezése után mindkettejükben komoly kérdések vetődnek fel: vajon lehet e ugyanolyan hévvel folytatni egy kapcsolatot, miközben gyereket nevelnek? Vajon várnak-e minket még a barátok a péntek esti buliban? Vajon lehet-e az álmaink után menni, miközben egy csecsemő várja, hogy tisztába tegyék? Vagy teljesen új életet kell kezdeni? De hogyan?
A MAGYAR MÉDIA MECENATÚRA TÁMOGATÁSÁVAL
Lajos és Laci (Kövér Lajos színre lép, 2018) Stereo 12 év 12'14''
Magyar animációs film (Feliratozva a teletext 222. oldalán)
Forgatókönyvíró: Mészáros Borbála, Molnár Jacqueline, Varga Csilla; Rendezte: Mészáros Borbála, Molnár Jacqueline, Simonyi Balázs
Város szélén, utca végén élt egy ember, Lajos. Tudta, hogy a mozgás nagyon fontos, ezért mindennap elballagott a boltba, hogy vegyen magának öt kiló párizsit, hozzá öt liter tejet és öt kiló ropogós kenyeret." Laci, a kőműves lesz az új cimborája, aki mellesleg súlyemelő is. Megismerkedésük jó alkalom volt, hogy megrendezzenek egy súlyemelő világbajnokságot. Sóvár Elemér pénzember felbukkanása megszínezi a felkészülést. A bajnok pedig ki más lett volna, ha nem Laci. De a végén mégsem örülhettek a sikernek, hisz Elemér lelépett az összes vagyonukkal. A két barát azonban rájött, hogy van, ami többet ér a világ minden pénzénél.

További videók